Apple Arcade-logo.

‘Apple investeert meer dan $500 miljoen in Apple Arcade’

Apple investeert stevig om van Apple Arcade een succes te maken. Om te zorgen dat er voldoende leuke games in het aanbod zitten zou Apple ruim 500 miljoen dollar investeren in een collectie van meer dan 100 titels.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Dat zegt de Financial Times. Apple geeft game-ontwikkelaars geld en andere extra’s als ze beloven om hun games een tijdje exclusief via Apple Arcade aan te bieden. Zo zullen sommige games een paar maanden lang bij Apple’s gamedienst te spelen zijn, voordat ze breder beschikbaar komen op andere platformen. Die aanpak zal ook blijven doorgaan als Apple Arcade dit najaar is gestart. Apple heeft beloofd dat er regelmatig nieuwe en exclusieve games beschikbaar zullen komen.

Update 15 april: Volgens FT zal Apple Arcade niet beschikbaar komen op Android en andere abonneediensten voor games, maar ontwikkelaars krijgen wel de mogelijkheid om hun games na overloop van tijd op pc’s en gameconsoles uit te brengen, zoals de Nintendo Switch, Xbox of PlayStation. Apple krijgt daarbij een paar maanden exclusiviteit.

$500 miljoen voor Apple Arcade

Apple kondigde Apple Arcade in maart aan tijdens een speciaal evenement. Het gaat om een abonneedienst voor games op iOS en macOS. Tegen een vast bedrag per maand krijg je toegang tot premium en kwalitatief goede games, ontwikkeld door onafhankelijke ontwikkelaars en bekende gamestudio’s. Grote namen als Cartoon Network, Disney, Konami en Sega doen in ieder geval mee. Daarnaast zijn er onafhankelijke gamemakers zoals Annapurna en Ustwo aangehaakt. Vooral voor kleine gamestudio’s kan het interessant zijn om op Apple’s aanbod in te gaan. Het ontwikkelen van een premium game kost veel tijd en geld en het is nog maar de vraag of het een succes wordt. Door mee te doen aan Apple Arcade weten de makers dat de game meteen onder de aandacht wordt gebracht bij een miljoenenpubliek.

Apple daarnaast 1 miljard dollar hebben geïnvesteerd in eigen tv-shows en films voor de aanstaande Apple TV+ dienst. Games zijn echter ook big business voor Apple, maar het gaat daarbij vooral om freemium games waarbij je vooraf niets hoeft te betalen. Met Apple Arcade moeten vooral premium games een extra kans krijgen.

Apple Arcade devices.

Analisten van HSBC verwachten dat Apple in 2020 rond de 370 miljoen dollar omzet uit Arcade haalt. Ze verwachten dat zo’n 29 miljoen abonnees bereid zijn om $13 per maand te betalen voor de dienst in 2024. Zelf heeft Apple echter nog geen maandprijs bekend gemaakt voor Apple Arcade.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 15 april: Mogelijkheid voor ontwikkelaars om games na verloop van tijd op Xbox en PlayStation uit te brengen toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2019, 18:45
Bron Bron FT
Categorie Diensten
Onderwerp apple arcade
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.