Clicker for Netflix

Clicker is een nieuwe Netflix-app voor de Mac

Netflix kijken op de Mac kan vanaf nu ook met Clicker, een nieuwe app waarmee je Touch Bar-bediening hebt en allerlei zaken kunt aanpassen.

Clicker: Netflix kijken op de Mac

Clicker is een nieuwe app die het kijken naar Netflix op je MacBook of iMac een stuk prettiger moet maken. De app doet qua interface denken aan de vroegere versie van Netflix, maar met handige opties die je kunt aanpassen. Je kunt bijvoorbeeld het automatisch afspelen van trailers uitschakelen. Ook kun je het rijtje met ‘Netflix Originals’ uitschakelen. Bovendien is de app erg handig voor mensen die een MacBook met Touch Bar hebben, want daarmee kun je bijna alles in Clicker bedienen. Tegelijk blijven er nog wel wat beperkingen die Clicker helaas niet kan oplossen. Zo kun je geen 4K content afspelen, maar alleen 1080p.


Vind je het altijd vervelend dat je introducties moet kijken en naar herkenningsmuziekjes moet luisteren voordat de serie begint, dan kun je dat in Clicker uitschakelen. De knop om de intro over te slaan krijg je dan ook niet meer te zien, zodat je nog sneller door je series kunt racen. Wil je dat niet automatisch de volgende aflevering wordt afgespeeld, dan regel je dat ook in Clicker. Je vindt deze opties in de menubalk onder ‘Browsing’ en ‘Playback’.

Clicker for Netflix

Clicker is in feite een schil rondom de Netflix-website, waardoor de afspeelkwaliteit is beperkt tot 1080p. Dit is hetzelfde als je via een webbrowser naar de webversie van Netflix kijkt. Toch voegt de app wel wat nuttige dingen toe, zoals bedienen via de Touch Bar. Je kunt hiermee het afspelen van de tv-serie of film regelen en via het Quick Switcher-menu snel bladeren door recent gekeken series. Zo kun je snel wisselen naar iets anders, als de huidige serie toch niet zo goed bevalt. Voor mensen die geen MacBook met Touch Bar hebben is er hoop, want het snelle wisselen naar eerder gekeken shows kan ook via de normale menubalk van macOS.

Clicker voor Netflix menubalk
De menubalk in Clicker bevat ook allerlei handige opties.

Clicker for Netflix picture in picture
Picture-in-picture kijken met Clicker voor Netflix.

Via de Touch Bar kun je verder nog ondertitels in- en uitschakelen of overschakelen naar beeld-in-beeld (picture-in-picture). Voor mensen die vaak Netflix kijken kan Clicker de aankoop waard zijn. De app kost normaal $5 maar met de code launchpromo19 betaal je maar $2.

Downloaden kan via de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2019, 8:39
Categorie Mac & macOS
Onderwerp netflix

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.