Confronterend: YouTube laat nu zien hoeveel minuten video’s je gekeken hebt

Strijd tegen YouTube-verslaving
YouTube wil je afhelpen van je verslaving. De YouTube-app houdt nu bij hoeveel minuten video's je gekeken hebt. Met de eerdere pauzetimer krijg je een herinnering om pauze te nemen.

YouTube’s nieuwste maatregel om je YouTube-verslaving in toom te houden is de nieuwe Tijd gekeken-functie. De YouTube-app toont namelijk statistieken met het aantal minuten dat je vandaag en gisteren aan YouTube-filmpjes besteed hebt. YouTube rolt deze nieuwe functies nu uit.

YouTube-statistieken: zie hoeveel minuten je gekeken hebt

In een uitgebreide blogpost beschrijft YouTube de nieuwe middelen om je digitale gezondheid op peil te houden. Eerder dit jaar kwam er de YouTube pauzetimer, waarmee je herinneringen krijgt om af en toe een pauze te nemen. De nieuwe statistieken geven je meer inzicht in je totale verbruik. Je vindt deze optie door rechtsboven op je profiel te tikken en te kiezen voor Tijd gekeken. De optie is beschikbaar vanaf versie 13.33. Zie je de optie nog niet, sluit de app dan helemaal af of download hem opnieuw.

YouTube statistieken tijd gekeken.

Deze pagina laat zien hoeveel tijd je vandaag en gisteren aan het kijken van filmpjes besteed hebt. Ook zie je een totaal van afgelopen week en is er een dagelijks gemiddelde. Als je ziet dat je vandaag boven je gemiddelde zit, weet je dat het de verkeerde kant op gaat. De statistieken zijn gebaseerd op de tijd die je in alle YouTube-diensten doorgebracht hebt. Dat geldt dus ook voor je account op de computer en niet alleen de YouTube-app. Alleen de YouTube Music-app (nog niet in Nederland beschikbaar) wordt niet meegenomen in deze statistieken.

Bekijk ook

De beste apps om je smartphoneverslaving mee aan te pakken

Kijk je de hele dag naar je iPhone en denk je er ook aan op momenten dat je er niet mee bezig bent? Misschien is het dan tijd om te minderen. Ontdek in deze lijst vijf apps om je smartphoneverslaving aan te pakken.

Onder deze statistieken zie je de overige opties om je gebruik te beheren, waaronder de YouTube pauzetimer en het instellen van een dagelijkse samenvatting. Met de dagelijkse samenvatting krijg je niet van elke nieuwe video van de kanalen waarop je geabonneerd bent een melding, omdat je alleen op vaste momenten een samenvatting krijgt.

Bekijk ook

Zo herinnert de YouTube-app je aan pauzes

YouTube kan je waarschuwen als je te lang naar video's hebt zitten kijken. In de iPhone-app geef je aan of je na bijvoorbeeld 15, 30, 60, 90 of 180 minuten een herinnering wilt hebben dat het tijd is voor pauze. Zo stel je het in.

Informatie

Laatst bijgewerkt
27 augustus 2018 om 20:42
Onderwerp
Bron
Bron YouTube
Categorie
Apps

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.