YouTube ads

Confronterend: YouTube laat nu zien hoeveel minuten video’s je gekeken hebt

Strijd tegen YouTube-verslaving

YouTube wil je afhelpen van je verslaving. De YouTube-app houdt nu bij hoeveel minuten video's je gekeken hebt. Met de eerdere pauzetimer krijg je een herinnering om pauze te nemen.

YouTube’s nieuwste maatregel om je YouTube-verslaving in toom te houden is de nieuwe Tijd gekeken-functie. De YouTube-app toont namelijk statistieken met het aantal minuten dat je vandaag en gisteren aan YouTube-filmpjes besteed hebt. YouTube rolt deze nieuwe functies nu uit.

YouTube-statistieken: zie hoeveel minuten je gekeken hebt

In een uitgebreide blogpost beschrijft YouTube de nieuwe middelen om je digitale gezondheid op peil te houden. Eerder dit jaar kwam er de YouTube pauzetimer, waarmee je herinneringen krijgt om af en toe een pauze te nemen. De nieuwe statistieken geven je meer inzicht in je totale verbruik. Je vindt deze optie door rechtsboven op je profiel te tikken en te kiezen voor Tijd gekeken. De optie is beschikbaar vanaf versie 13.33. Zie je de optie nog niet, sluit de app dan helemaal af of download hem opnieuw.

YouTube statistieken tijd gekeken.

Deze pagina laat zien hoeveel tijd je vandaag en gisteren aan het kijken van filmpjes besteed hebt. Ook zie je een totaal van afgelopen week en is er een dagelijks gemiddelde. Als je ziet dat je vandaag boven je gemiddelde zit, weet je dat het de verkeerde kant op gaat. De statistieken zijn gebaseerd op de tijd die je in alle YouTube-diensten doorgebracht hebt. Dat geldt dus ook voor je account op de computer en niet alleen de YouTube-app. Alleen de YouTube Music-app (nog niet in Nederland beschikbaar) wordt niet meegenomen in deze statistieken.

Onder deze statistieken zie je de overige opties om je gebruik te beheren, waaronder de YouTube pauzetimer en het instellen van een dagelijkse samenvatting. Met de dagelijkse samenvatting krijg je niet van elke nieuwe video van de kanalen waarop je geabonneerd bent een melding, omdat je alleen op vaste momenten een samenvatting krijgt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2018, 20:42
Bron Bron YouTube
Categorie Apps
Onderwerp youtube
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.