Apple Night Mode Challenge: Winnaar uit Spanje.

Apple onthult de winnaars van de Night Mode Challenge

Zit jij erbij?
Apple heeft de winnaars van de eerder aangekondigde Night Mode Challenge aangekondigd. Bekijk hier welke nachtfoto's door Apple uitgeroepen zijn als de mooiste kiekjes.

Begin januari kondigde Apple de Night Mode Challenge aan, een foto-competitie waarin iPhone 11-gebruikers uitgedaagd werden om de mooiste foto’s met de iPhone nachtmodus te maken. Een jury bestaande uit onder andere Apple’s Phil Schiller en fotografen uit verschillende landen hebben de zes mooiste foto’s uitgekozen.

Winnaars Apple Night Mode Challenge

Opvallend is dat van de zes winnaars drie afkomstig zijn uit Rusland. Dat heeft vooral te maken met de combinatie tussen sneeuwgebieden en een donker omgeving, dat op een foto mooie beelden oplevert. De meeste foto’s zijn gemaakt met een iPhone 11 Pro (Max); slechts eentje is geschoten met de dubbele lens van de iPhone 11. Een voorwaarde was dat alle foto’s gemaakt zijn met de nachtmodus en dat heeft onder andere deze winnaars opgeleverd.

De eerste foto laat een bergachtig gebied in Moskou zien. De foto is gemaakt door Konstantin Chalabov en toont een oud busje in een sneeuwrijke omgeving. Phil Schiller noemt het net een opening van een film over de Koude Oorlog. Hij vraagt zich vooral af waar de chauffeur gebleven is (misschien maakte hij de foto wel?) en waar het gezelschap naartoe gaat.

Apple Night Mode Challenge: winnaar uit Rusland in de sneeuw.

Een ander mooie en kleurrijke is gemaakt door Mitsun Soni in Mumbai, India. De fotograaf heeft een prachtige boom vastgelegd met een kleurrijke rode gloed. De jury vraagt zich vooral af waar die rode gloed ineens vandaan komt, want je zou zeggen dat er net buiten het shot een UFO boven de boom hangt.

Apple Night Mode Challenge: Winnaar uit India.

Er is ook Europees trots in de selectie. Rubén P. Bescós maakte de foto in Pamplona in Spanje. Het toont de silhouetten van een groep pelgrims, met daarachter een goudgele gloed. De textuur van de grond op de voorgrond komt goed uit de verf tegen het contrast van de felgekleurde achtergrond.

Apple Night Mode Challenge: Winnaar uit Spanje.

De overige winnaars vind je in Apple’s persbericht. De zes uitverkorenen worden uitgelicht in een galerij op de Apple-homepage, op de Instagram-pagina van Apple en verschijnen op billboard wereldwijd. Wil je ook experimenteren met mooie nachtfoto’s? In onze tip lees je hoe de nachtmodus van de iPhone-camera werkt.

Bekijk ook

Zo werkt nachtmodus van de camera op de iPhone

Met de nachtmodus voor de camera op de iPhone kun je ook in het donker scherpe foto's maken. Lees hier alles om met Night Mode mooie foto's te maken, ook bij weinig licht. En op nieuwere iPhones is de nachtmodus nog handiger.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.