Wifi Porter NFC puck

De WiFi Porter geeft mensen toegang tot je Wi-Fi zonder wachtwoord te delen

Werkt met NFC

Met de WiFi Porter kun je gasten makkelijk verbinding laten maken met jouw WiFi-netwerk. Ze houden hun iPhone XS, iPhone XS Max of iPhone XR tegen de puck en ze zijn verbonden.

Het grote voordeel van een accessoire als deze is dat jouw gasten nooit een wachtwoord hoeven in te vullen als ze verbinding willen maken met jouw WiFi-netwerk. Sinds iOS 11 heb je standaard de mogelijkheid om je Wi-Fi-netwerk te delen met vrienden, zonder het wachtwoord prijs te geven. Dat is handig in huiselijke kring, maar het werkt minder goed in horecagelegenheden, die bezoekers toegang willen geven tot de Wi-Fi. Dit houten blokje lijkt dan een betere oplossing, maar heeft ook nog wel wat keerzijden.

WiFi Porter

De WiFi Porter is een kleine, houten puck van Ten One Design waar je je iPhone tegenaan kunt houden om te verbinden met Wi-Fi. Je krijgt een popup die je doorstuurt naar Safari en enkele seconden later ben je verbonden met het WiFi-netwerk. Dit kan heel goed van pas komen als je jouw huis verhuurt, want je hoeft zelf niet aanwezig te zijn en je hoeft je wachtwoord nooit te delen. Ben je wel aanwezig, dan kun je ook gebruikmaken van het eerder genoemde WiFi delen op iOS.

Wifi-Porter aan de muur

Tegenwoordig wordt er ook in horecagelegenheden vaak gebruik gemaakt van briefjes die aan de muur zijn geplakt, maar een echt mooie oplossing is dat niet omdat mensen handmatig het wachtwoord moeten overtikken. De WiFi Porter is dan een mooiere oplossing.

Je kunt de WiFi Porter ophangen aan de muur of neerzetten op een tafel. Het maakt qua voeding niet uit wat je doet, want de NFC-chip heeft geen stroom nodig. Dat krijgt de chip van het apparaat dat erbij gehouden wordt.

Werkt alleen op de nieuwste iPhones
WiFi Porter alleen gebruiken met NFC op de nieuwste iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR. Op oudere iPhones werkt het niet. Apple heeft de NFC-functie op de iPhone langzamerhand verder opengezet, maar de ondersteuning daarvan is nog maar beperkt. De iPhone heeft al sinds 2014 een NFC-chip. Gelukkig is er voor oudere iPhones een andere, maar minder efficiënte, oplossing.

Wifi Porter NFC puck

Aan de onderkant van de puck kun je een QR-code plakken die je met je iPhone-camera kunt scannen. Je wordt vervolgens doorgestuurd naar dezelfde internetpagina die ook wordt gebruikt om verbinding te maken met NFC.

De QR-code is bovendien geschikt om iPads te verbinden met het netwerk. Android-toestellen kunnen overigens ook gebruikmaken van de NFC-functie, mits ze een NFC-chip hebben.

WiFi Porter bestellen

Je kunt de WiFi Porter voor $40 bestellen op de Ten One Design-website. Verhuur je je huis wel eens? Dan kun je er gratis een simpel instructievelletje bij bestellen om je gasten makkelijk kennis te laten maken met de WiFi Porter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2019, 16:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen nfc, wi-fi, wifi
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.