WhatsApp groep met alleen beheerder.

WhatsApp laat je toegang tot iPhone-app beveiligen met Touch ID en Face ID

En zo stel je het in!

WhatsApp heeft een update voor de iPhone uitgebracht, waarmee je de app kunt beveiligen met Touch ID of Face ID. Dit moet voorkomen dat anderen jouw chats kunnen lezen.

Na het inschakelen van de functie krijg je alleen nog toegang tot WhatsApp als je Touch ID, Face ID of een pincode gebruikt. Je kunt kiezen of je dit wilt instellen na een minuut, kwartier of uur. Ook kun je aangeven dat er onmiddellijk een scan van de vinger of het gezicht nodig is om de app te kunnen gebruiken. Meldingen blijven overigens wel leesbaar zonder authenticatie. Daardoor zijn nieuwe berichten nog wel te lezen op een ontgrendelde iPhone.

WhatsApp met Touch ID en Face ID

Je vindt de functie met Touch ID en Face ID in de nieuwste update van WhatsApp voor iPhone, versie 2.19.20. Deze kwam vannacht beschikbaar in de App Store. Daarnaast biedt WhatsApp end-to-end versleuteling aan, om te voorkomen dat chatberichten onderweg onderschept en gelezen kunnen worden. Daarbij maakt het bedrijf gebruikt van de technologie van Signal.

Of jouw chats leesbaar zijn voor anderen hangt natuurlijk ook er vanaf hoe goed de ontvanger de berichten beveiligt. De Android-versie van WhatsApp heeft nog geen optie om met vingerafdruk of gezichtsscan te beveiligen, maar er zijn met apps van derden wel oplossingen voor.

WhatsApp Face ID

WhatsApp beveiliging inschakelen

Zo kun je de Touch ID of Face ID beveiliging inschakelen op je toestel:

  1. Open WhatsApp op je iPhone.
  2. Tik rechtsonder op Instellingen > Account > Privacy.
  3. Tik op Schermvergrendeling.
  4. Zet de schakelaar aan.
  5. Kies de gewenste optie: onmiddellijk, 1 minuut, 15 minuten of 1 uur.

Meer WhatsApp-tips? Die vind je in ons overzicht!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2019, 7:58
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.