Cardiogram op Apple Watch

Cardiogram kan nu hartslagwaarden van anderen uitlezen

Met de Cardiogram-app kun je nu ook de hartmetingen van een familielid of andere naaste in de gaten houden. Zo heb je meer gerustheid dat het goed gaat met oudere gezinsleden. Het kost je $15 per maand.

Cardiogram Premium

Cardiogram is een app waarmee je je hartslagwaarden in de gaten kunt houden. De DeepHeart-technologie kan met neurale netwerken en andere geavanceerde technieken hartafwijkingen zoals boezemfibrilleren met 97% nauwkeurigheid vaststellen. Dat gebeurt via de hartslagmeter die standaard in je Apple Watch zit. Normaal doe je dat alleen voor jezelf, maar met de nieuwe Cardiogram Premium-functie kun je ook de gezondheid van anderen in de gaten houden. De dienst kost $15 per maand of $99 per jaar.

Cardiogram Family Mode

De belangrijkste reden om Cardiogram Premium af te sluiten is de Family Mode. Waarom data uitwisselen met familie en andere naasten? Volgens Cardiogram-oprichter Brandon Ballinger blijkt dat veel mensen smartwatches en wearables voor hun ouders kopen, zodat zij hun gezondheid beter in de gaten kunnen houden. Functies zoals het meten van een ECG zijn geknipt voor oudere familieleden, omdat die nu eenmaal wat meer risico lopen op ziektes. Maar ook de valdetectie kan een reden zijn om je vader, moeder of een ander familielid een Apple Watch cadeau te geven.

Cardiogram op Apple Watch

Cardiogram voor familie

Bij Cardiogram bleek dat gebruikers hun inloggegevens onderling gingen delen, zodat ze de gezondheid van hun naasten in de gaten konden houden. Met de Family Mode gaat dat nu een stuk makkelijker: je kunt van twee gezinsleden de metingen bekijken. Het gaat daarbij om hartslag, aantal stappen, slaappatroon, workouts en diagnostische tests. Je ziet dus meteen als je oudere familielid niet meer het dagelijkse wandelingetje door de buurt maakt. Lees ons Cardiogram review voor meer informatie over deze app.

De andere nieuwe functie is ‘Share with Doctor’, waarmee je een PDF van je data kunt opvragen. Dit kun je vervolgens uitprinten of direct naar je arts sturen. Hij of zij kan dan de data meteen bekijken. Het werkt overigens niet alleen met een Apple Watch, maar Cardiogram kan ook metingen van Wear OS-horloges en Garmin-sporthorloges inlezen. Het werkt dus op meerdere platformen: als het familielid een smartphone met Google’s besturingssysteem gebruikt en jij hebt een iPhone, dan kun je de gegevens gewoon uitlezen. Fitbit en Samsung-wearables worden echter nog niet ondersteund. Cardiogram is daar nog wel mee bezig.

De makers van de app denken dat het vooral van pas komt bij aandoeningen als post-traumatic stress disorder en paniekaanvallen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.