WhatsApp Status nu beschikbaar: je status doorgeven met foto’s en video’s

WhatsApp Status is nu beschikbaar. De functie laat je een foto, video of gif als status doorgeven die automatisch na 24 uur weer verdwijnt. De functie heeft veel weg van Instagram Stories en Snapchat Verhalen.

WhatsApp is gestart met de uitrol van WhatsApp Status. WhatsApp Status werd afgelopen maanden uitvoerig getest en geeft gebruikers de mogelijkheid om snel je status door te geven met foto’s en video’s die na een bepaalde tijd automatisch verdwijnen. De functie is vergelijkbaar met Snapchat Verhalen en Instagram Stories.

WhatsApp Status: je status via foto’s en video’s

Afgelopen november kwam WhatsApp Status voor het eerst beschikbaar via de testversie voor ontwikkelaars. De functie lijkt verdacht veel op Snapchat Verhalen en Instagram Stories. Dat betekent dat je met foto’s en video’s je eigen status aan vrienden kunt doorgeven. Deze verdwijnen na 24 uur automatisch weer uit de status lijst. Je kunt als gebruiker ook zien wie jouw status bekeken heeft en je stelt ook in wie van jouw contacten je status mag bekijken.

Bekijk ook

'Ook WhatsApp krijgt Snapchat-achtige functie'

WhatsApp komt mogelijk met een nieuwe functie die veel wegheeft van Snapchat Verhalen genaamd WhatsApp Status. Met deze optie moet je met foto's je huidige status aan je contacten door kunnen geven.

Behalve foto’s en video’s, kun je ook gifs toevoegen aan WhatsApp Status. De functie laat je ook teksten toevoegen, net als dat in Instagram Stories en in Snapchat kan. In onderstaande video is te zien hoe WhatsApp Status in zijn werk gaat.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het nieuwe WhatsApp Status dient als vervanging van het oude status-systeem. In WhatsApp was het mogelijk om je eigen status in te vullen door middel van een regel tekst, die vervolgens weergegeven werd in je profielnaam. Veel mensen lieten deze functie echter links liggen, waardoor het merendeel als status Available of Hey there, I’m using WhatsApp Messenger had. Het nieuwe WhatsApp Status komt beschikbaar in de menubalk, in plaats van de tab Contacten. WhatsApp Status wordt op dit moment uitgerold, waardoor het kan dat de functie bij jou nog niet beschikbaar is. Je kunt het forceren door WhatsApp te verwijderen en opnieuw te installeren. Vergeet dan niet om eerst een reservekopie van je chats te maken.

Bekijk ook

Zo maak je een (extra veilige) WhatsApp-backup

Wil je je WhatsApp-gesprekken niet kwijtraken? Lees hoe je een backup van WhatsApp maakt, waarbij de reservekopie wordt bewaard op iCloud. Zo kun je er vanaf elk toestel weer makkelijk bij. Ook laten we zien hoe je de backup extra veilig kunt maken met end-to-end encryptie.

WhatsApp Status: zo werkt het

Als WhatsApp Status bij jou geactiveerd is, dan zijn de tabbladen onderaan opnieuw ingedeeld. Helemaal links vind je de functie Status en in het midden staat de nieuwe knop Camera. Tik op Status om van start te gaan. Bovenaan vind je hier een knop om de privacy-instellingen aan te passen. Er zijn hier drie opties: Mijn contacten, Mijn contacten behalve… en Alleen delen met…. Voor de laatste twee opties kun je dus specifieke contacten selecteren waar je je status mee wil delen of juist niet.

WhatsApp Status maken.

Om een status te maken en verzenden, tik je op de knop Mijn Status of de knop rechtsboven. Je wordt dan naar de camera in WhatsApp gebracht. Maak een foto en tik op versturen. Wil je nog meer foto’s of video’s tegelijk versturen, dan kun je ook op het camera-icoontje tikken. Je kunt zoveel foto’s en video’s aan een enkele status toevoegen wat je wil. Je kunt hier dan ook tekenen op foto’s en video’s, net zoals dat bij het versturen van media in een WhatsApp-gesprek.

Bekijk ook

WhatsApp Status: tips over het instellen van een WhatsApp 'story'

WhatsApp Status geeft je de mogelijkheid om je status door te geven met foto's, video's en gifs. Deze statusberichten verdwijnen automatisch na 24 uur. Hoe werkt WhatsApp Status, hoe maak je er zelf één en hoe verwijder je ze? Je leest er alles over in dit artikel.

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 februari 2017 om 18:39
Onderwerp
Categorie
Apps

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.