Zoeken in WhatsApp op de iPhone.

‘WhatsApp werkt aan nieuwe geavanceerde zoekfunctie’

WhatsApp werkt aan een nieuwe geavanceerde zoekfunctie, waarbij je filters kan gebruiken om te zoeken naar allerlei media. De verbeterde zoekfunctie is een aanvulling op de huidige mogelijkheden.

‘WhatsApp krijgt geavanceerde zoekfunctie met filters’

Je kan al een tijdje zoeken door je WhatsApp-chats. Je kan daarmee zoeken naar specifieke berichtjes, zowel binnen chats als door al je chats tegelijkertijd. Vind je soms niet wat je zoekt? Dan is de aankomende nieuwe zoekfunctie misschien wat voor jou. WhatsApp werkt momenteel aan een geavanceerde zoekfunctie waarbij filters een belangrijke rol spelen, zo ontdekte WABetaInfo.


Met de nieuwe zoekfunctie gebruik je filters voor zes type media: foto’s, gifs, links, video’s, documenten en audioberichten. Ben je dus op zoek naar de foto’s die gedeeld zijn in een chat, dan tik je op de juiste filter en bekijk je alle resultaten. Bij foto’s, gifs, documenten en links zie je ook meteen een preview in de zoekresultaten. Het is nog niet duidelijk of je ook meerdere filters tegelijk kan gebruiken en of je ook nog zelf iets in kan typen bij het gebruik van filters.

WhatsApp krijgt geavanceerde zoekfunctie met filters.

Daarnaast zie je nu ook een lijst van recente zoektermen die je in de zoekfunctie gebruikt hebt. Je kan daarmee dus snel opnieuw zoeken naar eerder gebruikte zoektermen. De nieuwe functie is vooral handig voor mensen die veel verschillende gesprekken hebben en veel soorten media delen. De functie is nog volop in ontwikkeling en het duurt nog wel even voordat deze beschikbaar komt.

WhatsApp werkt ook nog aan een functie waardoor je uitnodigingen voor groepen kan afwijzen. In november vorig jaar schreven we nog over de ontwikkeling van WhatsApp QR-codes voor contacten, zodat je geen telefoonnummers meer nodig hebt. Ook de donkere modus in WhatsApp is nog onderweg, dus er is genoeg om naar uit te kijken. Toch hebben wij nog wel wat verzoekjes en in ons artikel over onze wensen voor WhatsApp-verbeteringen vind je ze op een rijtje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.