Whatsapp-meldingen, geen-namen? Zo los je het op

‘WhatsApp krijgt speciale QR-codes om contacten toe te voegen’

Geen telefoonnummers meer delen

WhatsApp krijgt ondersteuning voor QR-codes, zodat je makkelijk je contactgegevens kan delen. Dit blijkt uit een vroege testversie van de app.

WhatsApp checkt automatisch je eigen adresboek om te checken wie van je contacten ook WhatsApp hebben. Je hoeft daardoor eigenlijk nooit contactgegevens in te voeren, maar WhatsApp wil het nog makkelijker maken om nieuwe contacten toe te voegen. Met speciale QR-codes kun je zo in één klap een gesprek met een nieuw contactpersoon starten.

‘WhatsApp krijgt QR-codes voor contacten’

Onlangs introduceerde Instagram de Naamtag-functie, zodat je makkelijk nieuwe contacten kan volgen door een speciale Instagram-code te scannen. Ook Twitter heeft QR-codes om profielen te volgen. Beide codes zijn vergelijkbaar met de Snapcodes van Snapchat en nu blijkt uit een testversie dat ook WhatsApp een dergelijke code krijgt.

Zodra je een contact toe wil voegen, krijg je binnenkort een optie in beeld om een QR-code te scannen. Vanuit dit scherm bekijk je ook je eigen code, die automatisch gegenereerd wordt op basis van jouw telefoonnummer en profielnaam. Je hoeft daardoor dus niet meer handmatig telefoonnummers uit te wisselen, want het scannen van de code is genoeg om alle info automatisch in te vullen.

WhatsApp QR-codes in de beta.

Je kan de code ook gebruiken om bijvoorbeeld online te delen. Dit komt vooral van pas voor bedrijven, die zo eenvoudig hun bedrijfsaccount kunnen delen. WhatsApp zet steeds meer in op bedrijven die WhatsApp gebruiken om in contact te komen met klanten. Deze QR-codes moeten het contact leggen makkelijker maken, al haal je er dus ook je voordeel uit als je zelf een nieuw contact toe wil voegen. In de optie verschijnt ook een knop waarmee je de code kan terugtrekken, bijvoorbeeld als deze misbruikt wordt.

‘Handmatig contact toevoegen ook verbeterd’
Tegelijkertijd verbetert WhatsApp ook het handmatig toevoegen van een contact, zo blijkt uit een beta van de Android-versie. Daar hoef je alleen maar een land te kiezen en het telefoonnummer in te voeren. WhatsApp checkt dan of dat nummer bij WhatsApp geregistreerd is, zodat je meteen ziet of je het goede nummer ingevoerd hebt. Op dit moment lijkt het toevoegen van contacten heel erg op het invoeren van gegevens in de standaard Contacten-app.

Wanneer deze functies beschikbaar komen weten we nog niet, maar dat zal waarschijnlijk over een paar maanden zijn. WhatsApp maakt nu al op twee plekken gebruik van QR-codes, namelijk voor het activeren van WhatsApp Web en WhatsApp Desktop. Ook kan je een WhatsApp-groepsgesprek delen via een koppeling, waaronder een QR-code.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2018, 9:19
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.