WhatsApp op de MacBook en op de iPhone.

WhatsApp voor de Mac laat je nu rechtstreeks antwoorden vanaf een melding

WhatsApp voor de Mac heeft nu een zeer handige extra functie gekregen. Met de nieuwste versie kun je direct vanuit een melding reageren, zodat je niet meer de app hoeft te openen.

WhatsApp op de MacBook en op de iPhone.
Behalve op je iPhone is WhatsApp ook via een aparte app beschikbaar op de Mac. Door je iPhone met deze app te koppelen, kun je ook vanaf je computer gebruikmaken van WhatsApp. Deze versie heeft er een kleine maar zeer handige nieuwe functie bij gekregen. Het is vanaf nu mogelijk om rechtstreeks vanuit een melding een antwoord te sturen dankzij interactieve notificaties.

WhatsApp voor Mac met interactieve notificaties

De iPhone-versie van WhatsApp ondersteunt al enige tijd interactieve notificaties, waardoor je kunt antwoorden op een inkomend bericht zonder dat je hiervoor WhatsApp hoeft te openen. Interactieve meldingen zijn ook beschikbaar in veel Mac-apps, maar WhatsApp bood deze optie nog niet. Vanaf de nieuwste versie van WhatsApp voor de Mac is dit wel mogelijk, waardoor je vanuit een binnenkomende melding op een WhatsApp-bericht kunt reageren.

Interactieve melding in WhatsApp voor de Mac.

De interactieve notificaties in WhatsApp voor de Mac zijn beschikbaar in zowel de Mac App Store-versie van WhatsApp als de losse download. Sinds enige tijd is WhatsApp ook beschikbaar in de Mac App Store, waardoor het updaten een stuk eenvoudiger gaat. Qua functies liggen de Mac App Store-versie en de losse downloadversie via de WhatsApp-website echter op één lijn. Na het openen van WhatsApp op de Mac krijg je vanzelf de melding dat je deze moet bijwerken (via de Mac App Store of door de nieuwe versie te downloaden). Heb je de update geïnstalleerd, dan kun je op een melding reageren door er met je muis overheen te gaan en te klikken op Antwoord. Tik je bericht en klik op Verstuur.

WhatsApp voor Mac bijwerken.

Je kunt WhatsApp op meerdere manieren gebruiken op je desktop. Behalve via de twee identieke apps, werkt WhatsApp ook via het web. Deze heeft nagenoeg dezelfde functies, al bevat deze versie geen interactieve meldingen. Een ander nadeel is dat je dan altijd een webbrowser open moet hebben staan om berichten te kunnen versturen en ontvangen.

Via: iFun

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 februari 2017 om 12:14
Onderwerp
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.