Bond met iPhone-app.

Bond-accessoire laat je ook oude apparaten in huis met je iPhone bedienen

Bond is een handig apparaatje die samenwerkt met bestaande oude apparaten in huis, zoals airco's, zonwering en meer. Zo bedien je deze oudere apparaten ook vanaf je iPhone.

Ventilatoren, thermostaten en andere spullen voor in huis hebben tegenwoordig vaak de optie om deze te bedienen met je iPhone dankzij een bijbehorende app. Er zijn echter ook nog een hele hoop apparaten die die functionaliteit niet hebben. Bond is een simpel apparaatje dat ook deze apparaten compatibel met je iPhone maakt, zodat deze apparaten in één klap een stuk slimmer worden.

Bond met iPhone-app.

Bond werkt met infrarood en meer

Thermostaten, rolluiken en airco’s worden vaak met een afstandsbediening geleverd, zodat je ze vanuit je luie stoel kunt bedienen. Wel zo makkelijk, want je kunt dan allerlei apparaten op afstand bedienen. Een universele plek voor al deze apparaten zou echter veel handiger zijn en dat is precies waar Bond voor zorgt. Bond werkt met apparaten die normaal gesproken via infrarood of radiofrequentie met een afstandsbediening werken. Je richt de oude afstandsbediening eenmalig op de Bond, waarna je het bijbehorende apparaat via de Bond-app kunt aansturen.

Bond in stopcontact.Bond werkt samen met allerlei accessoires, ook de slimmere varianten zoals van Nest en Honeywell. Er zijn allerlei toepassingen te beschikbaar, zoals airco’s, zonwering, elektrische open haarden, garagedeuren en meer. De Bond zelf koppel je aan je eigen Wi-Fi-netwerk en bestuur je dus met je iPhone en de Bond-app. Je oude afstandsbedieningen blijven ook nog altijd te gebruiken, waardoor je niet gebonden bent aan het gebruik van Bond. Bond houdt dus de status van je apparaten in de gaten, zodat je beide besturingsopties naast elkaar kunt benutten.

Bond zal later beschikbaar komen voor $99 en je kunt hem nu alvast pre-orderen via de website van Bond. Je kunt je huis eventueel uitrusten met meerdere exemplaren. Op dit moment lijkt het erop dat je een Amerikaans stopcontact nodig hebt, maar met een verloop werkt dit waarschijnlijk ook in Nederlandse huishoudens.

Andere universele afstandsbedieningen voor in huis
Bond is dus een soort universele afstandsbediening voor apparaten in huis. Op iCulture hebben we al eerder van dit soort apparaten besproken, al werkten deze alleen met apparaten die al via Wi-Fi verbonden waren. De Nuimo van Senic werkt bijvoorbeeld met Hue, Sonos en Nest, maar bedient ook apps op je iPhone en Mac. Ook de Spin Remote waar we onlangs over schreven, is een universele afstandsbediening voor je apparaten. We waren onder de indruk, al zijn de hoeveelheid partners wat aan de lage kant.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 februari 2017 om 13:45
Onderwerp
Categorie
Accessoires
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.