WhatsApp op de MacBook en op de iPhone.

WhatsApp Desktop nu ook beschikbaar in de Mac App Store

WhatsApp Desktop is nu ook beschikbaar als app in de Mac App Store. Voorheen kon je de desktop-app alleen downloaden via de WhatsApp-website.

WhatsApp op de MacBook en op de iPhone.
Als je WhatsApp graag wil gebruiken op de Mac, dan is er nu een nieuwe optie bij gekomen om de app te downloaden. In plaats van via de website, is WhatsApp Desktop nu ook beschikbaar in de Mac App Store. Dat maakt het downloaden van updates voor deze desktopversie een stukje makkelijker.

WhatsApp Desktop via Mac App Store

Afgelopen voorjaar bracht WhatsApp eindelijk een aparte app voor de desktop uit. WhatsApp voor Mac en Windows zorgt ervoor dat je eenvoudig vanaf je computer kunt chatten met je WhatsApp-contacten. Hoewel dit ook al mogelijk was via de speciale internetpagina WhatsApp Web, is een aparte desktopapp net even wat makkelijker, omdat je dan niet constant een bepaalde website open hoeft te hebben staan.

De desktop-app van WhatsApp was echter niet via de Mac App Store beschikbaar, maar kon alleen gedownload worden via de website van WhatsApp. Daar is nu dus verandering in gekomen, want WhatsApp Desktop is ook beschikbaar vanaf de Mac App Store. De app is via de Mac App Store ongeveer 84MB groot en vereist minimaal OS X 10.9. Het voordeel van de Mac App Store-versie is dat je zo eenvoudiger updates kunt ontvangen via het Updates-systeem van de Mac App Store. Daarentegen is het via de versie die je download vanaf de WhatsApp-website mogelijk om beta-updates te ontvangen. Dit stel je in via de menubalk door te kiezen voor WhatsApp > Bèta-updates ontvangen.

WhatsApp Desktop in de Mac App Store.

Verder is er geen verschil tussen de Mac App Store en de andere versie van WhatsApp Desktop. In beide gevallen is het nodig om een QR-code te scannen en een verbinding te behouden met je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2017, 9:36
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.