WhatsApp op de iPad via web.

‘WhatsApp werkt aan iPad-versie’

WhatsApp komt mogelijk binnenkort naar de iPad. Er zijn aanwijzingen gevonden die wijzen op een iPad-versie van de beroemde chat-app.

Veruit de meeste mensen gebruiken WhatsApp vanaf hun smartphone, maar via aparte apps voor bijvoorbeeld de desktop kun je ook WhatsAppen vanaf je computer. Het lijkt erop dat WhatsApp de ondersteuning uit wil gaan breiden, want er zijn aanwijzingen gevonden dat WhatsApp werkt aan een versie voor de iPad, zo ontdekte een Twitter-account dat vaak nieuwe functies onthult.

‘WhatsApp komt ook naar de iPad’

WhatsApp kun je standaard alleen gebruiken op smartphones, omdat er een simkaart en bijbehorend telefoonnummer nodig is. Hierdoor heb je dus altijd een iPhone nodig, zelfs als je WhatsApp op de desktop gebruikt. Je kunt WhatsApp ook benaderen via WhatsApp Web en dit werkt ook op de iPad. Het lijkt er nu echter op dat WhatsApp werkt aan een officiële manier om WhatsApp makkelijker op de iPad te gebruiken.

WhatsApp op de iPad via web.

De aanwijzingen naar een iPad-versie van WhatsApp zijn gevonden in een recente versie van WhatsApp Desktop. In het bestand zijn appicoontjes gevonden die mogelijk bedoeld zijn voor de iPad-versie. Het lijkt er dus op dat er een officiële WhatsApp-versie naar de iPad komt. Het lijkt echter niet te gaan om een compleet zelfstandige app zoals op de iPhone, maar meer om een extensie zoals WhatsApp Desktop en WhatsApp Web.

Hierdoor moet je dus altijd WhatsApp op de iPhone in de buurt houden en op de achtergrond hebben draaien, omdat binnenkomende berichten in feite naar je iPhone gaan en vanuit daar doorgestuurd worden. Het is goed mogelijk dat de iPad-versie dus op dezelfde manier werkt, maar zou dan wel een stuk gebruiksvriendelijker zijn dan WhatsApp Web op de iPad, bijvoorbeeld wat betreft notificaties. Het account dat de verwijzingen naar de iPad-versie ontdekt heeft, houdt echter de mogelijkheid open dat de iPad-versie op een andere manier kan werken.

Officieel wordt WhatsApp Web op de iPad tegengehouden, waardoor je een aantal extra stappen moet nemen om het werkend te krijgen. Er zijn ook allerlei apps voor de iPad, maar deze maken slechts gebruik van de webversie met een eigen schil er omheen. De huidige versie van WhatsApp op de iPhone is niet op een iPad te draaien, dus moet je uitwijken naar onderstaande methode.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2017, 14:05
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.