Gerucht: ‘Nieuwe MacBook Pro met groter scherm verschijnt in 2021’

De Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft zijn eerdere voorspelling over een nieuwe MacBook Pro met groter scherm bijgesteld. Dit nieuwe model met scherm tot 17-inch verschijnt pas in 2021.

Afgelopen februari kwam de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo met een reeks voorspellingen voor de (nabije) toekomst. Hij verklapte dat Apple werkt aan een MacBook Pro 2019 met groter scherm. Hij sprak toen over een scherm van tussen de 16- en 16,5-inch, die in de loop van 2019 zou verschijnen. Het lijkt er nu op dat we er nog wat langer op moeten wachten, zo meldt de Economic Daily News op basis van bijgestelde verwachtingen van Ming-Chi Kuo.

‘Nieuwe MacBook Pro met 17-inch scherm in 2021’

Er is nog weinig bekend over deze vernieuwde MacBook Pro, behalve dat er een groter scherm in komt. Er wordt nu gesproken over een scherm tot 17-inch. Apple bracht in 2011 voor het laatst een 17-inch MacBook Pro uit. Als het inderdaad klopt dat Apple volgens deze nieuwe voorspelling in de eerste helft van 2021 een nieuwe grotere MacBook Pro uitbrengt, betekent dat dat er tien jaar na het laatste 17-inch model weer een grotere MacBook aankomt. Hou er wel rekening mee dat 2021 nog ver weg is en dat plannen altijd nog kunnen wijzigen.

Het aankomende Apple Display met 31,6-inch komt naar verwachting nog steeds in het tweede of derde kwartaal van dit jaar. Het gaat om een 6k3k-scherm met mini-LED techniek, maar het is onduidelijk wat dit precies inhoudt. LG is de producent van dit scherm. Momenteel verkoopt Apple zelf nog het LG UltraFine-display, zowel in 4K- als in een 5K-variant.

Bekijk ook

Gerucht: 'Apple komt met 16-inch MacBook Pro en 31,6-inch 6K Apple Display'

Apple werkt aan meerdere nieuwe Mac-producten. Volgens bronnen werkt Apple aan een gloednieuwe MacBook Pro met een groter scherm. Apple's aankomende externe scherm wordt maar liefst 31,6-inch groot.

‘Nieuwe 10- tot 12-inch iPad op zijn vroegst in 2020’
Verder spreekt de bron nog over de komst van een nieuwe 10- tot 12-inch iPad. Deze zou op zijn vroegst in het vierde kwartaal van 2020 verschijnen, maar komt mogelijk pas begin 2021. Om wat voor iPad dit precies zou gaan, is nog onduidelijk. Het zou kunnen gaan om een opvolger van de huidige 10,5-inch iPad Air 2019, maar een nieuwe versie van de iPad Pro is ook niet ondenkbaar. Ook deze iPad zou een scherm met mini-LED krijgen.

MacBook Pro

De MacBook Pro is Apple's krachtigste MacBook van de line-up. Je kan kiezen uit twee formaten (14- en 16-inch) met verschillende specificaties. De nieuwste modellen zijn de 14- en 16-inch uit eind 2023, voorzien van voorzien van de M3, M3 Pro-chip of de nog krachtiger M3 Max-chip. Nieuw is ook de spacezwarte kleur. In de modellen zit geen Touch Bar meer. Deze modellen hebben het vernieuwde design met miniLED-display, zoals die in de 2021-modellen geïntroduceerd werden. De 14-inch MacBook Pro M3 heeft iets minder poorten, maar verder wel hetzelfde nieuwere design en het miniLED-display. Alles over de MacBook Pro kopen, MacBooks vergelijken en meer lees je hier.

MacBook Pro

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.