WhatsApp videobellen met een groep.

WhatsApp krijgt binnenkort stickers en videobellen voor groepen

Onlangs bleek het al uit meerdere beta-versies, maar nu heeft WhatsApp het ook officieel aangekondigd: je kan binnenkort videobellen met een groep en stickers plakken in je gesprekken. WhatsApp-eigenaar Facebook maakte dit bekend tijdens de F8-conferentie.

WhatsApp binnenkort met stickers en videobellen voor groepen

WhatsApp voegt geregeld nieuwe functies toe aan haar chatapp, maar de afgelopen maanden is het wat grote vernieuwingen wat stiller. Tijdens de F8-conferentie onthulde Facebook aan welke nieuwe functies voor WhatsApp momenteel hard gewerkt wordt. De belangrijkste verbetering die in aantocht is, is het voeren van videogesprekken in groepen. Daarnaast krijgt WhatsApp stickers voor je chats, zoals je nu ook al stickers kan plakken in iMessage.

Eind vorig jaar bleek al uit een testversie dat WhatsApp meer wil doen met groepen. Uit die beta bleek dat WhatsApp werkt aan bellen voor groepen. Het ging toen om audiogesprekken, maar nu is duidelijk geworden dat WhatsApp je binnenkort videogesprekken laat voeren met met meerdere mensen tegelijk. Het is nog niet bekend of dit uiteindelijk ook geldt voor audiogesprekken, maar dit zou wel een logische stap zijn. Uit de afbeelding die getoond is, blijkt dat je in ieder geval in een groep van vier mensen kan videobellen. Uit nieuwe cijfers blijkt dat er elke dag zo’n 2 miljard minuten aan video- en audiogesprekken gevoerd worden.

Net als veel andere populaire chatapps, waaronder Facebook Messenger en het in Azië populaire Line en WeChat, krijgt WhatsApp ondersteuning voor stickers. Hierdoor plak je allerlei grappige plaatjes rechtstreeks in je gesprekken. Naast standaard stickers wordt het ook voor andere bedrijven mogelijk om stickers te maken en aan te bieden. Hoe dat precies in zijn werk gaat, is nog niet bekend. In Facebook Messenger vind je een speciale stickerwinkel, waar je gratis pakketten kan downloaden.

Zowel het videobellen voor groepen als de nieuwe stickers worden ergens de komende maanden vrijgegeven.

Tot slot gaat WhatsApp zich nog meer richten op de zakelijke gebruikers. Voor Android is er al een aparte Business-app van WhatsApp beschikbaar, die momenteel nog gratis beschikbaar blijft. Voor grotere bedrijven komen er mogelijk betaalde opties, zodat er meer klanten bereikt kunnen worden. De komende jaren zul je dan ook steeds meer bedrijven in WhatsApp vinden. Met 450 miljoen dagelijkse gebruikers is WhatsApp een zeer aantrekkelijk platform om in contact te komen met gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2018, 9:07
Bron Bron Facebook
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.