Een WhatsApp-gesprek op de iPhone.

WhatsApp bewaart opgeslagen foto’s en video’s nu in apart album

WhatsApp slaat je bewaarde foto's nu op in een apart album in de Foto's-app, zodat het terugvinden van je WhatsApp foto's een stuk makkelijker is.

Een WhatsApp-gesprek op de iPhone.
WhatsApp heeft afgelopen nacht een nieuwe versie van haar app in de App Store gezet. In eerste instantie lijkt dit een simpele update met bugfixes, maar stiekem heeft WhatsApp toch een wijziging doorgevoerd. Dit is vooral van belang voor mensen die ontvangen media automatisch bewaren in de Foto’s-app. Vanaf versie 2.17.3 worden bewaarde foto’s nu in een apart album in de Foto’s-app geplaatst, in plaats van door je eigen foto’s heen. Bovendien zijn er nog andere kleine wijzigingen doorgevoerd.

WhatsApp bewaart foto’s in apart album

Je kunt WhatsApp zo instellen dat alle foto’s en video’s die je in gesprekken ontvangt, automatisch bewaard worden in de standaard Foto’s-app. Deze instelling vind je bij Instellingen > Chats > Bewaar ontv. media. Je kunt dit echter ook per chat instellen, zodat bijvoorbeeld alleen de foto’s en video’s van een groepsgesprek bewaard worden. Met de nieuwste versie van WhatsApp vind je deze foto’s ook een stuk makkelijker terug, want deze worden bewaard in een nieuw apart WhatsApp-album. Dit album wordt gesynchroniseerd via iCloud-fotobibliotheek (mits ingeschakeld), waardoor je je WhatsApp foto’s eenvoudiger terug kun vinden op al je apparaten.

WhatsApp foto's in een apart album.

Behalve dit speciale WhatsApp-album in de Foto’s-app, is ook het opslagscherm opnieuw ingedeeld. Sinds de vorige versie van WhatsApp is het eenvoudiger om chats op te ruimen. Dit scherm is nu opnieuw ingedeeld. Bij een individueel gesprek vind je nu bovenaan de hoeveelheid tekstberichten, contacten en locaties. In een apart gedeelte daaronder worden alle media en bestanden weergegeven, zoals foto’s, gifs, video’s en documenten. Deze media worden zowel weergegeven in hoeveelheid als in opslagruimte. Door op Beheer te tikken, kun je elk onderdeel afzonderlijk verwijderen.

WhatsApp opslag voor chats.

Tot slot heeft WhatsApp, zoals de update-omschrijving al aangeeft, enkele bugs opgelost. Ook kun je nu een melding van een lage batterij krijgen tijdens een telefoongesprek in WhatsApp. Verder sleutelt WhatsApp ook nog verder aan de Live Location-functie, waarmee je de locaties van je vrienden in groepsgesprekken live kunt volgen. De functie zit diep verstopt in deze nieuwe versie, maar is nog niet klaar om gebruikt te worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2017, 10:25
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.