Apple werkt nog steeds aan mysterieus product met NFC en Bluetooth

Apple lijkt nog steeds druk bezig te zijn met een mysterieus product met Bluetooth en NFC. Er is opnieuw een beoordeling van de FCC opgedoken, deze keer met een nieuw modelnummer. Wat is Apple hiermee van plan?


Weet je nog dat er in september een nieuw Apple-product gelekt was via de FCC, de Amerikaanse instantie die goedkeuring geeft aan producten op het gebied van telecommunicatie? Apple lijkt nog steeds druk bezig te zijn met dit product, want via de FCC is nu een nieuwe versie opgedoken. Maar wat voor een product is dit toch?

Apple-product opnieuw gekeurd bij FCC

Het product dat Apple in september bij de FCC heeft laten keuren, zorgde voor nogal wat vraagtekens. Het product had een modelnummer A1844, een tot dan toe ongebruikt modelnummer. Gezien de afbeelding had dit product wat weg van een nieuwe Apple TV, maar de specificaties van het geteste apparaat wijzen een andere kant op. Zo is de stroomtoevoer een stuk lager en lijkt er geen Wi-Fi aan boord te zijn, waardoor we nog in het duister tasten wat Apple precies aan het maken is. In de tussentijd heeft Apple in ieder geval een nieuwe versie van dit product bij de FCC laten beoordelen.

FCC-beoordeling van Bluetooth en NFC-apparaat.

De nieuwe versie heeft een ander modelnummer, namelijk 1845. Een paar weken geleden had Apple ook al een nieuwe versie bij de FCC voorgedragen, toen met modelnummer 1846. Een opvallend aspect aan de nieuwe FCC-beoordeling is dat er ten opzichte van de allereerste versie een stuk minder van het apparaat te zien is. Alleen enkele specificaties en het modelnummer zijn nu zichtbaar, met de mededeling dat dit achterop het apparaat te lezen is. Bij de eerste afbeelding was nog te zien dat het apparaatje ronde hoeken heeft en in ieder geval voorzien is van twee schroefjes. In de nieuwe afbeelding is dit weggelaten, mogelijk om minder hints te geven over wat dit product precies is.

Maar wat zou dit dan kunnen zijn? Een nieuwe Apple TV lijkt uitgesloten, gezien de specificaties. Een andere optie is bijvoorbeeld een Siri-speaker, maar het zou ook heel goed kunnen dat dit apparaatje uiteindelijk alleen voor intern gebruik is, bijvoorbeeld voor in de Apple Stores. Het belangrijkste kenmerk van dit product is de toevoeging van NFC, dat bij Apple voor publiek gebruik alleen nodig is voor Apple Pay. Het zou goed mogelijk kunnen zijn dat dit product in de Apple Store gebruikt gaat worden als een soort beacon-apparaat, zodat je op basis van je locatie in de winkel betere informatie over de producten krijgt. Het is dus goed mogelijk dat we uiteindelijk niks meer te horen krijgen over dit toestel en dat het stilletjes achter de schermen ergens gebruikt gaat worden.

Alle bestanden van dit product vind je op de website van de FCC. Heb jij ideeën wat Apple van plan zou kunnen zijn met dit product?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 februari 2017, 9:50
Categorie Apple
Onderwerp fcc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.