Melding van WhatsApp met een foto.

‘WhatsApp laat je binnenkort foto’s en gifs bekijken vanuit meldingen’

WhatsApp gaat de notificaties verder uitbreiden in een toekomstige versie van de chatapp. Je kan daardoor direct vanuit een melding zien wat voor foto of gif iemand naar je gestuurd heeft.

Sinds een aantal jaren ondersteunt iOS de zogenaamde rijke notificaties. Hierdoor kun je bijvoorbeeld antwoorden op een melding, zonder dat je de app hoeft te openen. Maar er is ook meer mogelijk, zoals het tonen van foto’s, video’s en meer, rechtstreeks in de melding. WhatsApp heeft echter nooit echt volledig gebruikgemaakt van deze mogelijkheid, waardoor je altijd alleen een melding in beeld kreeg met een camera-emoji. Maar de nieuwste update van WhatsApp wijst op veranderingen op dit gebied.

‘WhatsApp laat binnenkort foto’s in meldingen zien’

Als je zowel iMessage als WhatsApp gebruikt, is het verschil in type meldingen je wellicht al opgevallen. Waar iMessage meteen de foto laat zien in de melding, geldt dat niet bij WhatsApp. WhatsApp stuurt foto’s altijd zoals in onderstaande meldingen te zien is. Je kan daar wel meteen op reageren, maar omdat je niet weet wat er in de foto staat is dat nogal zinloos. Om de foto te kunnen bekijken moet je dus altijd WhatsApp en de bijbehorende chat openen.

WhatsApp-melding met foto in het klein.

WABetaInfo dook in versie 2.18.80 en ontdekte dat WhatsApp werkt aan het ondersteunen van de Notification Extension. Foto’s worden dan gewoon meteen in de melding getoond, nadat je deze uitgeklapt hebt met 3D Touch of met een veegbeweging. Er is zelfs een download-knop beschikbaar, zoals je ook ziet in WhatsApp zelf als je de automatische downloadfunctie uitgeschakeld hebt. De nieuwe functie zou werken met zowel foto’s als gifs. Video’s worden volgens de ontdekking nog niet in meldingen getoond. Waarschijnlijk zorgt deze functie er ook voor dat je foto’s dan kan bekijken op de Apple Watch. Bij andere apps die foto’s in meldingen tonen, wordt dit ook op de Apple Watch weergegeven.

WhatsApp-notificatie met foto in het groot.

WhatsApp werkt voorlopig nog aan het verbeteren van deze functie, waardoor het voor gewone gebruikers nog niet zichtbaar is. In de update-omschrijving van WhatsApp staat wel vermeld dat je nu berichten kan sturen naar WhatsApp-groepen via Siri, maar dat was eerder al mogelijk. Alles over de mogelijkheden van WhatsApp met Siri lees je in ons aparte artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juli 2018, 15:34
Bron Bron WABetaInfo
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.