Top Gun Maverick

Weekend kijktips: Top Gun, Superman, Maestro en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Er zijn deze week geen nieuwe films en series op Apple TV+ toegevoegd.

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

What If (seizoen 2)

Marvel’s alternatieve tijdlijn-serie What If…? gaat dit weekend verder met het langverwacht tweede seizoen. The Watcher leidt kijkers door het enorme multiversum en introduceert gloednieuwe en bekende gezichten in de MCU. De serie onderzoekt, herbeleeft en verandert klassieke Marvel Cinematic-momenten met een ongelooflijke stemmencast, waaronder een groot aantal sterren die hun iconische rol opnieuw vertolken. Strange Supreme en Captain Carter behoren tot de terugkerende personages, terwijl Nebula, Hela en Happy Hogan hun debuut maken in seizoen 2. De eerste aflevering is nu te streamen en op negen opeenvolgende dagen volgt steeds een nieuwe aflevering.

Percy Jackson and the Olympians 

Percy Jackson & The Olympians vertelt het verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net in het reine komt met zijn pas ontdekte bovennatuurlijke krachten als de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn meesterbliksemschicht. Nu moet Percy door Amerika trekken om de bliksemschicht te vinden en de orde op Olympus te herstellen. 

Dit is een nieuwe poging om de goedverkochte romanreeks van Rick Riordan aan te passen voor het tv-scherm. De serie van 8 afleveringen heeft als hoofdpersoon Walker Scobell en daarnaast zien we Leah Sava Jeffries, Aryan Simhadri, Jason Mantzoukas, Lin-Manuel Miranda en wijlen Lance Reddick (in zijn laatste tv-rol) ook in de cast.

Vergeet ook niet te kijken naar de beste kerstfilms op Disney+, want dat zijn er heel veel!

Bekijk ook

Deze kerstfilms kijk je bij Disney+: van klassiekers tot films uit 2023

Op zoek naar inspiratie wat je wilt kijken tijdens de kerst? Kerstfilms natuurlijk en bij Disney+ vind je een enorme collectie, van zoetsappig gezwijmel tot serieuze films over liefde en vertrouwen.

Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Top Gun: Maverick

Na meer dan dertig jaar dienst voelt Maverick zich nog altijd op zijn plek bij de Marine. Hij zoekt als moedige testpiloot altijd zijn grenzen op en hij ontwijkt de promoties, waardoor hij niet meer zou kunnen vliegen.

Rebel Moon Part 1 

Wanneer de meedogenloze legers van de Moederwereld een rustig boerendorp op een verre maan bedreigen, biedt een mysterieuze outsider de enige hoop op overleving. Het eerste deel van Zack Snyders langverwachte ruimteopera, Rebel Moon (ook bekend als Rebel Moon – Part One: A Child of Fire) is nu te zien op Netflix.

Dit sciencefiction-epos met een flink budget volgt Kora (Sofia Boutella), een mysterieuze vrouw met een tragisch verleden. Nadat ze is opgevangen door een afgelegen boerengemeenschap aan de rand van de Melkweg, wordt ze uitgezonden om krijgers van naburige planeten te zoeken. Dat lijkt misschien wat op Star Wars, maar dat is niet toevallig. Rebel Moon begon namelijk als een Star Wars-pitch, maar heeft uiteindelijk veel meer invloeden. Het vervolg ‘Rebel Moon – Part Two: The Scargiver’ staat gepland voor release op 19 april 2024.

Maestro

Deze nieuwe Netflix-film brengt de levenslange romantische relatie in kaart tussen de beroemde componist Leonard Bernstein (gespeeld door Bradley Cooper) en actrice Felicia Montealegre Cohn Bernstein (Carey Mulligan). Matt Bomer, Sarah Silverman, Maya Hawke en Josh Hamilton spelen ook mee in dit meeslepende drama over de strijd van Bernstein om de vele tegenstrijdigheden van hemzelf met elkaar te verzoenen. Vooral Mulligan kreeg van de critici lof voor haar acteerwerk.

Er zijn diverse leuke kerstfilms bij Netflix te kijken. Check onze aanraders!

Bekijk ook

Kerstfilms op Netflix: deze wil je zien

Ook op Netflix zijn heel wat kerstfilms te vinden, van recente animatiefilms zoals Scrooge en Klaus tot klassiekers die je gezien moet hebben. Dit zijn onze kerstfilm-aanraders op Netflix!

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

The Old Way

De voormalige revolverheld Colton Briggs is tegenwoordig eigenaar van een winkel en leidt een rustig bestaan met zijn gezin, wanneer een groep bandieten zijn vrouw vermoordt. Samen met zijn twaalfjarige dochter zweert hij wraak.

James May: Our Man in India

Na het succes van Clarkson’s Farm (waarvan binnenkort een derde seizoen aankomt), krijgt ook een ander lid van het presentatietrio van The Grand Tour nu zijn eigen serie: James May. In zes afleveringen volgen we de Britse presentator, terwijl hij de ins en outs van India verkent. “Beginnend bij de Arabische Zee en eindigend bij de Golf van Bengalen, zal de reis van [James] ongelooflijke landschappen doorkruisen, van de brandende woestijnen van Rajasthan tot de dramatische uitlopers van de Himalaya”, meldt Amazon.


HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

My Adventures with Superman

Kal-El, geboren op de planeet Krypton, leeft op aarde als de krachtige Superman. Daar werkt hij aan het opbouwen van zijn geheime identiteit, Clark Kent, en tracht zijn rol als held van de stad Metropolis te omarmen. Lois Lane, een bekende onderzoeksjournaliste, neemt de aspirant fotograaf Jimmy Olsen onder haar hoede. Zij en Kal-El vallen voor elkaar terwijl ze avonturen delen, slechteriken bestrijden, geheimen achterhalen en ontdekken wat het betekent om Superman en Lois Lane te zijn.

Gwyneth vs Terry: The Ski Crash Trial

Als je iemand bent die zich druk maakt over de zaak rond het ski-incident tussen Gwyneth Paltrow en Terry Sanderson, dan heeft Max een nieuwe documentaire speciaal voor jou. De nieuwe film, genaamd vertelt het “sensationele rechtszaaldrama dat de wereld stormenderhand veroverde.” Iedereen die heeft genoten van het dwaze entertainment van de Netflix-documentaire Depp v. Heard kan hier evenveel plezier aan beleven.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Lawmen: Bass Reeves 

Bass Reeves wordt beschouwd als legendarische wetsdienaar in het Oude Westen. Deze serie volgt de reis van Reeves en zijn opkomst van slavernij tot wetshandhaving als de eerste zwarte US Marshal ten westen van de Mississippi. Ondanks het feit dat hij in de loop van zijn carrière meer dan 3000 vogelvrij verklaarden arresteerde, was het gewicht van de badge zwaar, en worstelde hij met de gevolgen voor mores en geest van zijn gezin. 


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

In the Wild (seizoen 1)

Luc Enting, Chantal Janzen, Raven van Dorst, René van der Gijp en Jaap Reesema nemen je mee op een ontdekkingsreis door de verborgen pracht van flora en fauna. Elke aflevering heeft een eigen thema waarin je kennis kunt maken met verschillende diersoorten die leven in diverse Nederlandse natuurgebieden.


Pathé Thuis

Wil je de nieuwste films zien, dan moet je bij Pathé Thuis zijn! Je betaalt per film en betaalt daarom alleen voor wat je echt kijkt. De streams zijn van hoge kwaliteit en je kunt al binnen een paar weken na de bioscooprelease de grootste blockbusters kijken. Kijk je eerste film met 60% korting!

Paw Patrol: The Mighty Movie

Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de Paw Patrol-pups superkrachten! Wanneer hun aartsvijand uit de gevangenis ontsnapt, moeten ze de superschurk zien te stoppen voor het te laat is. 

Moon Lisa and the Blood Moon

Een meisje zit reeds een decennium vast in een psychiatrische instelling in New Orleans. Door haar bovennatuurlijke krachten kan ze de gedachten van anderen controleren. Bij de bloedmaan weet ze de inrichting te ontvluchten en poogt ze op zichzelf te leven. Terwijl ze zich een weg baant in de chaotische buitenwereld sluit ze vriendschap met enkele bondgenoten. 

Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.