Navigatie-app Waze heeft nu rijstrookbegeleiding

De navigatie-app Waze heeft nu rijstrookbegeleiding. Daarmee weet je altijd welke rijbaan je moet hebben, bijvoorbeeld op de snelweg. Een aantal andere navigatie-apps hadden dit ook al.

Nederlandse snelwegen zijn over het algemeen best overzichtelijk, maar op sommige plekken en in het buitenland kan het soms onduidelijk zijn welke baan je precies moet hebben. Navigatie-apps kunnen je daarbij helpen. In Waze, een populaire navigatie-app met een hechte community, is nu uitgebreide rijstrookbegeleiding beschikbaar.

Waze met rijstrookbegeleiding

Rijstrookbegeleiding, ook wel rijstrookaanduiding of rijbaanaanduiding genoemd, is een functie waarmee je altijd weet welke baan je moet hebben, bijvoorbeeld voor een afslag. Dit komt bijvoorbeeld van pas als een er na een afslag nog snel een afslag volgt, zodat je van tevoren al weet welke baan je moet hebben en niet teveel moet wisselen en daardoor mogelijk ander weggebruikers in de weg zit. Sinds april van dit jaar testte Waze de ondersteuning voor rijstrookbegeleiding, maar vanaf nu is het voor iedereen in Nederland beschikbaar. In België werd de functie eind juli al uitgerold.

Tijdens het navigeren zie je bovenaan precies welke baan je moet hebben. Dat kunnen bijvoorbeeld beide rijstroken voor een afslag zijn, maar zoals gezegd adviseert de app soms ook een specifieke rijbaan in verband met de volgende rij-instructie. Google Maps, de andere navigatie-app van Google, had eerder al rijstrookbegeleiding.

Er is geen schakelaar om de functie in- of uit te zetten: het is per direct voor iedereen beschikbaar. Rij je liever met Apple Kaarten, dan verschijnt ook daar automatisch de rijstrookbegeleiding. Lees ook ons overzicht met navigatie-apps voor CarPlay, waarin we de verschillen tussen de apps op een rij gezet hebben.

Met dank aan iCulture-lezer René!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2020, 10:03
Bron Bron Waze Nederland
Categorie Apps
Onderwerp waze

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

    Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.