Apple Music logo met muzieknoot met bolletjes.

Apple Music website krijgt nieuw ‘Luister nu’ tabblad

Klaar voor iOS 14 en macOS Big Sur
Het 'Luister nu' tabblad is nieuw in de Muziek-app in iOS 14 en macOS Big Sur. De betaversie van de Apple Music website heeft dit tabblad alvast gekregen. Deze vervangt het 'Voor jou' tabblad. Wat heb je aan dit nieuwe tabblad?

De introductie van het nieuwe ‘Luister nu’ tabblad op de webversie van Apple Music gaat gepaard met enkele nieuwe icoontjes in de zijbalk. De betaversie is eenvoudig door iedereen te testen, ook als je nog geen gebruiker van iOS 14 of macOS Big Sur bent. Apple Music voor web bestaat pas officieel sinds dit jaar, nadat het eerder al als beta gestart is. De vernieuwde betaversie bewijst dat Apple nieuwe functies ook naar de webversie brengt.

‘Luister nu’ tabblad in betaversie van Apple Music voor web

Wanneer je nu naar de gewone versie van Apple Music voor web gaat op music.apple.com zie je nog een ‘Voor jou’ sectie. Hier vind je onlangs afgespeelde muziek en afspeellijsten gebaseerd op jouw luistergedrag. Dit is in de kern niet veranderd in het nieuwe ‘Luister nu’-gedeelte op beta.music.apple.com. Wel is het grotendeels in een nieuw jasje gestoken.

Luister nu tabblad beta Apple Music website

Hoewel de inhoud dus weinig verandert, is het wel overzichtelijker geworden. Dat komt door de nieuwe grotere kaarten met content. Op de bovenstaande afbeelding zie je al één voorbeeld, maar deze rijkere plaatjes vind je door de hele pagina heen. Sommigen animeren ook, hoewel dat op dit moment nog niet helemaal vlekkeloos gaat. Het is dan ook een betaversie.

Een andere, kleine wijziging is de introductie van nieuwe icoontjes in de zijbalk. In de huidige publieke versie zijn deze ontworpen als en soort app-icoontjes die je op een iPhone vindt. Dat is in de beta verleden tijd. Icoontjes zijn nu minimalistischer en strakker. Ook zijn de symbolen her en der iets aangepast.

Apple Music web animatie.

Apple Music website op tijd aangepast voor iOS 14 en macOS Big Sur

Op zich is het geen verrassing dat het nieuwe ‘Luister nu’ stuk en de nieuwe icoontjes ook naar de webversie van Apple Music komen. In de beta’s van iOS 14 en macOS Big Sur die nieuwe Apple Music functies inmiddels al een tijdje beschikbaar zijn zit het immers ook ingebouwd. We verwachten dan ook dat de nieuwe publieke versie van de Apple Music website gelijktijdig live gaat met deze grote software-updates.

Bekijk ook

Apple Music voor het web officieel gestart: muziek luisteren in je browser

Apple Music op het web is nu officieel beschikbaar. Je kunt dan muziek direct vanuit de browser streamen. iTunes is niet meer nodig en ook de losse Muziek-app is overbodig geworden. Eerder verscheen de webversie als beta.

Toch krijgt de webversie niet alle (nieuwe) functies van je iPhone en Mac. Zo mist er ondersteuning voor het meelezen van songteksten en kun je afspeellijsten niet aanpassen. Je kunt van laatstgenoemde alleen de naam wijzigen. Dat is niet zo erg, want deze webversie is vooral bedoeld voor als je geen Mac, iPhone of iPad met Apple Music erop kunt gebruiken. Alle basisfuncties van Apple Music werken en daar gaat het om.

Je kunt de beta van de Apple Music website gratis en eenvoudig testen via beta.music.apple.com. Dat kan op ieder besturingssysteem, dus je kunt hiervoor gewoon macOS Catalina of Windows gebruiken.

Bekijk ook

Deze vernieuwingen vind je in Apple Music en de Muziek-app in iOS 14

Apple Music heeft in iOS 14 en iPadOS 14 enkele nieuwe functies en veranderingen gekregen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste vernieuwingen. Gebruikte jij ze al?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
12 augustus 2020 om 9:35
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek.

Apple Music
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.