Waze navigatie op de iPhone.

Reacties voor: Waze gaat iedereen met een elektrische auto helpen zoeken naar de juiste lader

Waze rolt een nieuwe functie uit voor bestuurders van elektrische auto's. Je kan in de app jouw model elektrische auto en stekkertype invoeren, waarna Waze je tijdens je route langs de juiste laadpalen brengt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Stekker is niet het issue….welke laadpas je kunt gebruiken is soms een doolhof en de maximale laadsnelheid.

    Wat ik mooi vind aan Apple kaarten: Zodra ik mijn Polestar connect met Carplay, herkent Apple Maps dat het een evehikel is en worden er laadpunten voorgesteld ipv benzinestation.

  2. Origineel geplaatst door Flieps
    Wat ik mooi vind aan Apple kaarten: Zodra ik mijn Polestar connect met Carplay, herkent Apple Maps dat het een evehikel is en worden er laadpunten voorgesteld ipv benzinestation.

    Ik ben nog niet echt bekend met elektrische auto’s, maar krijgt Apple Kaarten dan ook de accustatus door van de auto? M.a.w. weet Kaarten dat je op een bepaald moment naar de lader moet zoals het onboard navigatiesysteem weet? Of moet je dat nog zelf bepalen met apps in Carplay?

  3. @Macvin: Dat helaas niet met Apple Kaarten. Zou wel een mooie toevoeging zijn. In de Polestar is Google Maps dan weer het native systeem en die doet dat wel. Die houdt dus bij wat de actieradius is en stuurt je naar een oplaadpunt. Ik vind zelf Apple Kaarten prettiger ogen dan Google Maps.

  4. Een nuttige en efficiënte toepassing zou een app zijn die het mogelijk maakt om de diverse tarieven van oplaadaanbieders zoals Chargemap Ecotap,Shell, Mercedes enz,met elkaar te vergelijken aangezien deze tarieven soms tot wel 0,20 cent per kilowattuur en per laadpaal kunnen verschillen, kan het vergelijken van deze tarieven aanzienlijke besparing opleveren voor de particuliere EV gebruikers

  5. @Glenn: Die app is er al: Chargeprice

  6. @Macvin: @Flieps: Ik rij een Mustang Mach-E. Bij gebruik van apple carplay wordt de batterijstatus gedeeld en onderdeel van de route. Apple kaarten geeft dus aan waar en wanneer ik moet laden.

  7. In de instellingen kan ik alleen aangeven dat ik een elektrische auto bezit, maar niet aangeven welke. Wel welke soort stekker. Daarnaast kan ik ook niet zoeken op laadpalen en krijg ik geen enkele suggestie tijdens het rijden. Sterker nog ik krijg nog steeds benzinestations voorgeschoteld. Wordt de uitrol in stappen gedaan?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.