watchOS 9 Update

Apple heeft watchOS 9.0.2 uitgebracht met meerdere bugfixes

Apple Watch-gebruikers kunnen updaten naar watchOS 9.0.2. De nieuwe update voor de Apple Watch lost een aantal bugs en problemen op. Wat is er deze keer verbeterd op de Apple Watch?

Afgelopen september bracht Apple voor iedere Apple Watch-gebruiker met een Series 4 of nieuwer watchOS 9 uit. Dit is een grote update met tal van nieuwe functies, zoals een vernieuwde Workout-app, nieuwe slaapfuncties, verbeterde meldingen en meer. Hoewel er de afgelopen tijd geen hele grote problemen of bugs gevonden zijn, heeft Apple nu toch watchOS 9.0.2 uitgebracht waarin een aantal problemen als het goed is opgelost zijn.

watchOS 9.0.2 beschikbaar

Na watchOS 9.0.1 voor de Apple Watch Ultra, heeft Apple deze keer watchOS 9.0.2 beschikbaar gesteld voor alle modellen die draaien op watchOS 9. Onlangs doken er wat problemen op met de microfoon in de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra en het goede nieuws is dat dit probleem nu is opgelost. Ook heeft Apple een streamingprobleem met Spotify opgelost. Wat er nog meer opgelost is, lees je hier in de releasenotes van watchOS 9.0.2:

Deze update bevat verbeteringen en probleemoplossingen voor je Apple Watch.

  • Onderbrekingen in streamingaudio op Spotify
  • Voor gebruikers van AssistiveTouch bleven er meldingen voor het sluimeren van de wekker verschijnen nadat de wekker was verwijderd
  • Onvolledige synchronisatie van Wallet- en Conditie-gegevens voor nieuw gekoppelde Apple Watch
  • Audio van de microfoon werd onderbroken voor sommige gebruikers van de Apple Watch Series 8 en de Apple Watch Ultra

Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 9 Update

watchOS 9.0.2 downloaden

Om de update uit te voeren op je Apple Watch Ultra, doe je het volgende op de gekoppelde iPhone:

  1. Ga naar Mijn Watch > Algemeen.
  2. Tik op Software-update en wacht tot de update is gedownload.
  3. Hang de Apple Watch aan de lader en wacht geduldig af tot de update is geïnstalleerd.

Terwijl de Apple Watch aan het updaten is, houd je de gekoppelde iPhone in de buurt om het updateproces niet te verstoren. Het updaten van de Apple Watch kan lang uur duren, dus wees vooral geduldig. Zorg er in ieder geval voor dat de verbinding met de oplader niet verbroken wordt. Om de installatie af te ronden is het vereist om de Apple Watch aan de lader te hangen, dus hou daar rekening mee.

Je kan ook direct updaten via de Apple Watch Ultra zelf:

  1. Open de Instellingen-app op de Apple Watch.
  2. Ga naar Algemeen > Software-update.
  3. Wacht tot de Apple Watch gaat zoeken naar de update.
  4. Tik op Downloaden.
  5. Na het downloaden leg je de Apple Watch aan de oplader. Het installeren begint automatisch.

Lukt het installeren niet? Voor watchOS installatieproblemen, lees je ons bijbehorende artikel.

Bekijk ook

Lukt het installeren van watchOS niet? Deze tips helpen

Heb je last van watchOS installatieproblemen? Lukt het instellen van de nieuwste watchOS-update niet? In dit artikel helpen we je op weg als je problemen hebt met het updaten van je Apple Watch.

watchOS 9

watchOS 9 is de grote update voor je Apple Watch van 2022. Er zitten heel wat nieuwe functies in watchOS 9, vooral op het gebied van sport en gezondheid. Lees hier of jouw Apple Watch voor watchOS 9 geschikt is. De officiële release van watchOS 9 was 12 september 2022, tegelijk met iOS 16 en tvOS 16. Lees ook onze watchOS 9 review en onze watchOS 9 FAQ met vragen en antwoorden. watchOS 9 is in 2023 opgevolgd door watchOS 10.

watchOS 9

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.