Android-overstappen

Google Drive voor iOS is nu een overstaptool voor Android

Google heeft van Google Drive een overstaptool voor Android gemaakt. Die maakt een backup van je agenda, adresboek en meer.

De Google Drive-app voor iOS heeft een nieuwe functie erbij gekregen: het maakt het makkelijker om over te stappen van een iPhone naar een Android-smartphone. Met de Google Drive-app kun je je afspraken, adresboek en foto’s makkelijk overzetten naar de servers van Google en vervolgens naar een nieuw Android-toestel.

Android-overstappen

Google Drive als overstaptool

Het is geen gekke gedachte van Google, want Apple heeft al veel langer een migratietool waarmee je van Android naar iPhone kunt overstappen. Google heeft ook een speciale pagina op Android.com gemaakt waarin ze uitleggen hoe je de overstap zo soepel mogelijk kunt laten plaatsvinden. Foto’s op de webpagina (zie foto hierboven) laten zien dat je met Android ook kunt fotograferen en dat het toestel nauwelijks te onderscheiden is van een iPhone.

Google Drive overstaptool

Voorheen kostte de overstap naar Android wel wat moeite, tenzij je alles (agenda, contacten en meer) al via Google-diensten had lopen. De app maakt een backup van alle cruciale iOS-data en stuurt dit vervolgens naar Google’s servers. Daarna wordt het doorgestuurd naar de bijbehorende Android-app op de nieuwe telefoon.

Drie stappen, paar uur werk
Het proces bestaat volgens Google uit drie stappen:

  1. Installeer Google Drive op je iPhone.
  2. Ga naar Menu > Instellingen > Backup, geef aan welke data je wilt bewaren en maak een backup (Google waarschuwt dat dit “enkele uren” kan duren en dat de hele tijd de Drive-app actief moet zijn).
  3. Op het Android-toestel log je in met hetzelfde Google-account en de data wordt opgehaald.

Belangrijk om te weten, is dat je iMessage het beste kunt uitschakelen voordat je de overstap maakt. In het verleden leidde dat nog wel eens tot problemen. Mensen waren niet meer via SMS bereikbaar op hun mobiele nummer omdat iMessage berichten bleef doorsturen. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn als je nog een iPad of Mac hebt, waarop je iMessage-berichten kunt blijven ontvangen na de overstap.

Move-To-iOS

Apple heeft een alles-in-een oplossing met de naam Move to iOS (zie foto), waarmee je al een paar jaar het overstappen kunt automatiseren. Deze tool maakt een backup van je afspraken, contacten, foto’s, video’s, browser-bookmarks, e-mailaccounts en sms-historie. Daarna wordt dit geïmporteerd op je nieuwe iPhone. Volgens cijfers van Apple zijn er elk jaar heel wat mensen die overstappen van Android naar de iPhone, maar concrete cijfers geven ze niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2016, 9:03
Categorie Apps
Onderwerpen android, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.