VTM GO op de Apple TV.

Belgische videodienst VTM GO nu ook op de Apple TV

VTM heeft haar Apple TV-app een grote update gegeven waardoor deze geschikt is voor de nieuwste Belgische videodienst VTM GO. Je vindt dit als update van de vorige Apple TV-app.

Begin 2018 bracht VTM een eigen Apple TV-app uit. In de maanden daarna kreeg de app weinig aandacht. Zelfs toen eerder dit jaar VTM GO van start ging, bleef de Apple TV-app achter. Maar vanaf nu kun je ook op de Apple TV naar het complete aanbod kijken.

VTM GO nu op de Apple TV

VTM GO biedt een uitgebreid aanbod van de DPG-zenders, voorheen Medialaan. Dat zijn VTM, Q2, Vitaya, CAZ, VTM KIDS en Qmusic. Ook vind je er enkele buitenlandse series van bijvoorbeeld HBO. De nieuwe Apple TV-app heeft een nieuwe indeling gekregen. In plaats van dat het menu aan de bovenkant zit, vind je deze aan de linker kant. je kan bladeren naar de startpagina, de catalogus, live kijken of naar de kids-omgeving gaan. De zoekfunctie vind je ook in dit zijmenu.

VTM GO op Apple TV.

Bij de catalogus blader je tussen verschillende categorieën. Zo vind je er films, Vlaamse series, entertainment, nieuws en actualiteit en meer. Je kan vervolgens programma’s, films en series op je eigen lijst zetten. Om te kunnen kijken heb je wel een account nodig. Registreren en kijken is helemaal gratis, maar vanuit Nederland is mogelijk niet al het materiaal te bekijken.

VTM GO op Apple TV met programma kijken.

Bij de kids-omgeving vind je al het materiaal dat geschikt is voor jongere kijkers. Deze zogenaamde Kidswereld bestaat net als het gewone deel uit een menu met dezelfde verdeling voor live en catalogus. Om de kideromgeving af te sluiten, moet je het antwoord op een rekensom invoeren. Dit is om te voorkomen dat kinderen tijdens het kijken zelf over schakelen naar de gewone versie van VTM GO.

VTM GO op Apple TV met kids omgeving.

Je vindt de vernieuwde VTM GO app voor de Apple TV in de tvOS App Store (vanaf de vierde generatie Apple TV). De afgelopen maanden is de iOS-versie ook uitgebreid met ondersteuning voor AirPlay. Dat betekent dat je ook kan streaming naar bijvoorbeeld de derde generatie Apple TV.

Met dank aan iCulture-lezer Christoff!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.