Dankzij donkere modus gaat je iPhone 30% langer mee (claimt deze video)

Een test laat zien dat de iPhone zo'n 30 procent langer meegaat als je kiest voor de dark mode. De donkere modus ziet er niet alleen mooi uit, je kunt er ook langer naar kijken dan naar een wit scherm.

PhoneBuff heeft een testje gedaan, waarin ze wilden onderzoeken welke invloed de donkere modus van iOS 13 had op de batterijduur. De test werd gedaan met twee iPhone XS’en, uiteraard beide voorzien van OLED-scherm. In theorie moet daarbij de batterij langer mee gaan: de telefoon hoeft minder witte of gekleurde pixels te laten zien en kan de meeste pixels gewoon uitschakelen. Maar werkt dat ook in de praktijk?


De ene iPhone XS had donkere modus ingeschakeld, de andere de normale ‘witte’ modus. Om te zorgen dat alles echt vergelijkbaar was, gebruikten ze een robotarm, die precies dezelfde scenario’s uitvoerde, zoals tikken op het scherm. Zo ontstond een gecontroleerde test, waarbij alles hetzelfde verliep: chatten via iMessage, YouTube-video’s kijken en routes opvragen met Google Maps.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De resultaten zijn indrukwekkend. Toen de iPhone XS zonder donkere modus leeg raakte, had de andere nog steeds 30% batterijduur over. Om het verschil te merken moet je wel beschikken over een toestel met OLED-scherm. Op modellen met LCD-scherm is de besparing waarschijnlijk een stuk minder. Eén ding is echter zeker: we kunnen het inschakelen van de donkere modus met een gerust hart toevoegen aan onze lijst met 30 tips om je iPhone-batterijduur te besparen, want het werkt écht.

Batterijtest donkere modus

De donkere modus is een van de populairste en meest gevraagde functies in iOS 13. Het geldt voor alle apps van Apple zelf en gaat door tot op het systeemniveau. Ontwikkelaars voegen de donkere modus ook aan hun eigen apps toe en als ze gebruik maken van SwiftUI zit het er al standaard in. Momenteel wordt de iCulture app met donkere modus ook door een grote groep testers onder handen genomen.

Bekijk ook

30 tips om je iPhone-batterijduur te verlengen

Met deze 30 tips gaat de batterij van je iPhone en iPad langer mee. Allerlei batterijbesparende tips waar je misschien nog nooit aan had gedacht - van pushberichten uitschakelen tot netwerkinstellingen herstellen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 21 oktober: Statusupdate iCulture app toegevoegd aan artikel ter verduidelijking.

Reacties: 36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.