AR-bril met MacBook

‘Apple brengt in 2020 AR-bril uit, werkt met e-mails, kaarten en games’

2020 wordt volgens bronnen een belangrijk jaar voor Apple. Bloomberg meldt dat Apple in 2020 haar AR-bril uit gaat brengen. Deze werkt samen met allerlei toepassingen op je iPhone.

Stapje voor stapje weten we steeds meer over Apple’s AR-bril. Onlangs schreven we dat de bril mogelijk in het tweede kwartaal van 2020 uit komt en Bloomberg beaamt dit. Volgens de betrouwbare Mark Gurman, die voorspellingen vaak bij het juiste eind heeft, wordt 2020 mede dankzij Apple het jaar van augmented reality. De AR-bril is daarbij een belangrijk onderdeel.

‘Apple’s AR-bril in 2020, werkt nauw samen met iPhone’

Volgens de informatie die in handen is van Bloomberg, gokt Apple op een release ergens in 2020 voor de aankomende augmented reality bril. De bril maakt verbinding met je iPhone en synchroniseert dan allerlei informatie van verschillende apps, zoals Berichten, Mail, Kaarten en zelfs spelletjes. Deze worden dan geprojecteerd in de echte wereld. Apple overweegt zelfs een eigen App Store voor de bril, maar of dit er ook echt komt is nog de vraag.

Allerlei experts werken bij Apple aan het project, met als doel om uiteindelijk bij een groot succes de iPhone op te volgen. De AR-bril toont veel overeenkomsten met de Apple Watch. Ook die moet je synchroniseren met je iPhone. Apple hoopt met de AR-bril de nummer één te worden in deze productcategorie, zoals ze dat ook zijn met de Apple Watch.

Apple heeft nog wel genoeg werk aan de winkel, want er is volgens de bronnen nog geen toepassing die de bril een must-have maakt. Als Apple nog niet tevreden is, kunnen ze het product ook doorschuiven naar het jaar erna.

Nog meer in 2020
Andere producten die Apple volgens Bloomberg in 2020 uitbrengt zijn een Apple Watch met standaard slaapfunctie en Macs met eigen processors. Al eerder waren er geruchten dat in 2020 de eerste Mac met ARM-processor verschijnt. Dit heeft een aantal voordelen, waaronder betere prestaties en een langere accuduur. Voor de 2020 iPhones verwachten we ondersteuning voor 5G, een snellere processor en een nieuwe 3D-camera. Deze 3D-camera zorgt ervoor dat de iPhone zich meer bewust is van de omgeving. Ook dit komt van pas bij het gebruik van augmented reality.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.