Ontwikkelaar brengt Amazon Alexa naar de Apple Watch

Met nieuwe Voice in a Can-app
Een slimme en handige ontwikkelaar is het gelukt om Amazon Alexa naar de Apple Watch te brengen. Hierdoor kun je de slimme assistent van Amazon direct aanspreken vanaf je pols, zelfs zonder dat je iPhone in de buurt hoeft te zijn.

Voice in a Can: Alexa op Apple Watch

Apple-gebruikers kunnen allerlei vragen stellen en opdrachten uitvoeren via Siri, maar er zijn ook andere slimme assistenten beschikbaar op de iPhone, zoals Google Assistent (die dit jaar nog in het Nederlands werkt). Ook Amazon heeft een eigen assistent genaamd Alexa, die je kunt gebruiken met de verschillende Echo-speakers. Via de iOS-app kun je Alexa ook op je iPhone gebruiken, maar Apple Watch-gebruikers moeten het met Siri doen. Ontwikkelaar Damian Mehers is het echter gelukt om Alexa zelfstandig naar de Apple Watch te brengen dankzij de app Voice in a Can.


Voice in a Can draait volledig zelfstandig op de Apple Watch, waardoor het dus geen verlengstuk is van een iPhone-app. Sterker nog, de ontwikkelaar geeft aan dat de app het beste werkt als je Apple Watch zelfstandig met een Wi-Fi-netwerk verbonden is, bijvoorbeeld als je iPhone buiten bereik is. Je kan Voice in a Can dan gebruiken voor allerlei taken, zoals alle smart home-functies van Alexa voor het bedienen van lampen en andere Alexa-ondersteunende apparaten. De app kent helaas wel wat beperkingen, want het is bijvoorbeeld niet mogelijk om telefoongesprekken te starten of om muziek of podcasts af te spelen. Via een complicatie op de wijzerplaat is de app snel te openen, zodat je niet telkens de app zelf op hoeft te starten via het beginscherm met de appicoontjes.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Mocht je dus Amazon Alexa-geschikte apparaten in huis hebben en dit graag vanaf je Apple Watch willen aansturen, dan kan je daar deze app voor gebruiken. Hoewel Alexa nog geen Nederlandse taal ondersteunt, is de Voice in a Can-app wel gewoon in de Nederlandse App Store te vinden. We weten helaas niet of Amazon zelf plannen heeft voor een Apple Watch-app en hoelang Voice in a Can nog in de App Store staat, dus grijp je kans als je benieuwd bent naar deze app. De ontwikkelaar is daarnaast ook nog van plan om de app naar de Mac te brengen.

https://www.iculture.nl/nieuws/amazon-alexa-nederlandse-app-store/

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.