Maak videoberichten met Panda

Panda-app geeft je via spraakopdrachten grappige maskers

Astronaut met zonnebril

Je kent de grappige maskers van Instagram en Snapchat waarschijnlijk wel. De app Panda gaat nog net een stapje verder. Je kunt namelijk meerdere maskers tegelijkertijd gebruiken en de app werkt spraakgestuurd.

Panda

Panda is een app waarmee je grappige filmpjes maakt die je naar al je vrienden kunt sturen. Zeg je tegen de app ‘sunglasses’ dan heb je binnen no time een zonnebril op je hoofd staan. Je kunt ook verschillende maskers tegelijkertijd gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een astronaut met een zonnebril op zijn. Deze verrassende app gebruikt augmented reality om voorwerpen zoals een zonnebril of astronauten helm zichtbaar te maken.

Speel alle maskers vrij
Zodra je app hebt gedownload, krijg je een introductievideo te zien die je uitleg geeft over hoe de app werkt. Vervolgens kun je zelf aan de slag met het maken van de video’s. Voeg al je vrienden toe zodat je hen videoberichten kunt sturen. Hoe langer je de app gebruikt, hoe meer attributen je vrijspeelt. In totaal zijn er 45 maskers aanwezig in de app. Elke gebruiker speelt attributen vrij in zijn eigen volgorde waardoor het kan zijn dat je vrienden andere items hebben om dan jij.

Klein team
De app is gemaakt door een klein team van vijf personen en ze hebben het gedaan met minder dan één miljoen dollar aan financiering, wat best knap is om een videochat-app helemaal vanuit het niets op te bouwen. Het dan ook niet gek dat de app nog niet optimaal werkt. Af en toe wil de app wel eens blijven hangen. Door hem een keer opnieuw op te starten is dit opgelost, al is dat niet altijd even praktisch wanneer je net bezig bent met het opnemen van een video.

Concurrentie van Instagram, Snapchat en Apple
De bedenker van de app, de achttienjarige Daniel Singer, kwam met het idee voor de app na een gesprek met een vriend. Ze maakten beide dagelijks gebruik van FaceTime, maar misten daarbij nog iets. Singer heeft nu dus een eigen app ontwikkeld die deze mogelijkheid wel heeft. De app heeft niet alleen concurrentie van social media platformen als Instagram en Snapchat, maar met iOS 12 ook van Apple. Er zijn namelijk verschillende effecten toegevoegd aan FaceTime die ook in iMessage in iOS 12 te gebruiken zijn. Zo wordt het mogelijk om Memoji te gebruiken tijdens een gesprek. Het pluspunt van Panda is dat alles spraakgestuurd werkt, waardoor je tijdens het filmen niet hoeft te priegelen met het toevoegen van een masker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2018, 13:44
Bron Bron Techcrunch
Categorie Apps
Onderwerpen effecten, fotofilters, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.