iPhone X Plus render zijkant.

iOS 12 verklapt hoe groot de iPhone X Plus wordt

Hoe groot wordt de iPhone X Plus? Webstatistieken van iOS 12 blijken hints te bevatten: het toestel krijgt waarschijnlijk een resolutie van 1242 x 2688 pixels.

1242 x 2688 pixels

Het toestel werd ontdekt in de statistieken van geruchtensite BGR. Zij kregen in mei tweemaal bezoek van een iOS-toestel met een nog niet eerder geziene resolutie van 496 x 896 punten (dus geen pixels). Dit vertaalt zich naar een waarde in pixels van 1242 x 2688 als Apple dezelfde pixeldichtheid van de iPhone X aanhoudt. De iPhone X Plus wordt volgens geruchten een 6,5-inch groot toestel met OLED-scherm. Het is een van de drie iPhones van 2018.

De uiteindelijke schermresolutie kan nog wel iets lager uitpakken, namelijk 1080 x 2336 pixels. Dat is het geval als Apple dezelfde opschaalfactor als bij de iPhone Plus-modellen hanteert. Volgens Apple-kenner Mark Gurman gaat het echter om de eerst genoemde resolutie.

iPhone X Plus render zijkant.

Het grootste deel van het BGR-artikel is gevuld met overpeinzingen waarom we geen hardware tijdens WWDC 2018 hebben gezien en dat we nu tot september moeten wachten. Interessanter is de vraag hoe groot de iPhone X Plus nu eigenlijk wordt. Daarbij moet je rekenen op een toestel ter grootte van de huidige iPhone 8 Plus, maar dan met veel smallere schermranden. Bij de iPhone X volgde Apple ook al die aanpak en koos een behuizing ter grootte van de gebruikelijke 4,7-inch iPhone-modellen. Apple zou volgens geruchten drie opvolgers voor de iPhone X klaar hebben liggen. Gek genoeg wordt in die geruchten zelden rekening gehouden met een ander toestel dat er nog aan zou moeten komen, namelijk de iPhone SE 2. Die vormt het absolute tegengestelde van de iPhone X Plus met een scherm van maar 4-inch. Hij past daardoor nog wel makkelijk op zak.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2018, 23:10
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone XS Max

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.