Facebook Messenger lijkt op iMessage

Gebruikers: ‘Vernieuwde Facebook Messenger lijkt te veel op iMessage’

Facebook Messenger heeft een nieuw design. Maar het tekstvak met icoontjes ziet er nu exact hetzelfde uit als iMessage, waardoor gebruikers in verwarring raken. In welke app zitten ze nu eigenlijk?

Facebook heeft een update voor de Messenger-app klaarstaan, waarbij mensen toegang krijgen tot de virtuele assistent M. Dit moet een tegenhanger worden voor Apple’s Siri en Google’s Assistant. Maar bij het kopiëren van de functies heeft Facebook per ongeluk ook het design van iMessage nageaapt.


Facebook Messenger lijkt op iMessage

Facebook Messenger lijkt op iMessage

Dat vinden tientallen twitteraars, die over het nieuwe design klaagden.

‘Van de grond af opnieuw ontworpen’

Facebook’s hoofd van het Messenger-team, David Marcus, vertelde in een bericht dat het vakje om je teksten te typen “van de grond af opnieuw ontworpen is om het simpeler en meer gestroomlijnd te maken”. Het nieuwe design komt wereldwijd beschikbaar op iOS en Android.

Voorheen was de plek om antwoorden te tikken gewoon een witte balk zonder randen. De icoontjes voor foto’s en gifs stonden er onopvallend onder. Nu is het een ovaal vak geworden met kleine blauwe icoontjes ernaast, net als in iMessage. Gebruikers klagen dat ze daardoor twee keer moeten kijken in welke berichtenapp ze zitten. Het lijkt allemaal te veel op elkaar.

De virtuele assistent M is overigens alleen in de Verenigde Staten beschikbaar gesteld.

Facebook Messenger lijkt op iMessage

Ter vergelijking nog even het oude tekstvak, dat bij veel mensen nog zichtbaar zal zijn:

Messenger tekstvak oud

Het kleinere tekstvak in Facebook Messenger wordt groter zodra je begint te typen, net als bij iMessage. Apple voerde het vernieuwde design in met de komst van iOS 10, afgelopen najaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.