Penna toetsenbord wit-zwart

Penna is een retro-toetsenbord voor je iPad

De Penna is een retro-toetsenbord voor je iPad. Verkrijgbaar op Kickstarter, waar je kunt kiezen uit meerdere modellen, met of zonder luide toetsaanslag.

Penna toetsenbord in gebruik

Het Lofree toetsenbord dat we onlangs hebben gereviewd, riep al nostalgische gevoelens op. Maar misschien vond je het door die plastic toetsen nog niet retro genoeg. De Penna is een nieuw Kickstarter-project, waarbij ze een ouderwets ogende typemachine hebben verwerkt in een Bluetooth-toetsenbord voor je iPad.

Penna toetsenbord hout

Penna iPad-toetsenbord

De Penna wordt gemaakt door een bedrijfje dat Elretron heet. Ze spelen in op een trend dat alles maar retro wordt. Zelfs moderne Bluetooth-toetsenborden voor je iPad. Er zijn twee varianten: eentje met ronde toetsen met een chroom-randje. Die ziet er het leukst uit, maar is ook het meest lastig om op te typen. Daarnaast is er een model waarvan de toetsen wat meer vierkanter zijn.

Penna toetsenbord wit-zwart

Je kunt zelfs kiezen welke toetsmechanismen (switches) je wilt hebben: Cherry MX Blue, Red of Brown. Dit zijn niet de kleuren van het toetsenbord zelf (je kunt kiezen uit houtstructuur, wit of zwart) maar de mechanismen die bepalen hoe zwaar de toetsaanslag is en hoe duidelijk hoorbaar de ‘klik’ is.

Daarmee onderscheidt de Penna zich van de Lofree, die een nogal duidelijk hoorbaar tikgeluid produceerde, wat vervelend kan zijn als je in gezelschap bent.

Ook opvallend aan de Penna is de hendel aan de linkerkant, waarmee je bij een traditionele typemachine naar een nieuwe regel gaat. Bij de Penna is dit een programmeerbare hendel, waarmee je bijvoorbeeld hele zinnen kunt invoegen.

Het toetsenbord is geschikt voor iOS-, Windows- en Android-toestellen. Je zou het ook als extern toetsenbord voor je Mac kunnen gebruiken, als dat je ding is. Met twee AA-batterijen moet je er wel rekening mee houden dat je ze elk halfjaar moet verwisselen. Ze zijn namelijk niet oplaadbaar.

Penna toetsenbord wit

Penna op Kickstarter

Zoals met alle Kickstarter-projecten is het verstandig om op je hoede te zijn. Elretron heeft nog nooit eerder een product op de markt gebracht en heeft daardoor nog geen ervaring wat er komt kijken bij de productie en distributie van een dergelijk accessoire. Gelukkig hebben ze al wel werkende prototypes en kunnen ze meteen aan de massaproductie beginnen. Wat ook meehelpt is dat ze twee keer zoveel geld hebben opgehaald dan za aanvankelijk hadden gepland.

Je kunt in de Penna investeren op Kickstarter voor $99 (early bird-prijs $89) en krijgt het toetsenbord dan in augustus toegestuurd, als alles volgens plan verloopt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 april 2017, 13:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen retro, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.