Verificatieberichtjes voor apps en diensten nu ook via WhatsApp te ontvangen

Alternatief voor sms
Inloggen bij diensten en apps kan dankzij een samenwerking met WhatsApp veiliger en makkelijker worden. Het is een vervanging van de ouderwetse verificatie via sms.

Als je bij een app of dienst een account aanmaakt, kun je dat tegenwoordig op meerdere manieren doen. Je kan inloggen met een e-mailadres en wachtwoord of een account aanmaken via je Facebook- of Google-profiel. Een andere veelgebruikte methode is registratie op basis van je telefoonnummer. Om te voorkomen dat iedereen zomaar jouw telefoonnummer gebruikt, ontvang je een verificatiecode per sms die je bij je registratie moet invoeren. Nu kun je deze berichten ook via WhatsApp ontvangen.

Verificatieberichtjes voor apps en diensten via WhatsApp

Deze nieuwe methode werd aangekondigd tijdens Facebook’s F8-conferentie. Het maakt onderdeel uit van AccountKit, de tool voor appmakers om gebruikers makkelijk te laten registreren. Aangezien WhatsApp ook gekoppeld is aan je telefoonnummer, kunnen ontwikkelaars de chatapp gebruiken om de verificatiesms te verzenden.

Verificatiebericht via WhatsApp ontvangen.

Deze manier is om een aantal redenen veiliger dan via sms. Er zijn allerlei methodes voor een simkaart-hack, waardoor deze verificatieberichtjes in handen kunnen komen van hackers. Bij WhatsApp is dit veel lastiger, vooral als je WhatsApp tweestapsverificatie ingesteld hebt. Hierdoor moet je altijd de toegangscode invoeren voordat WhatsApp op een nieuw toestel geïnstalleerd wordt. Je kan ook WhatsApp beveiligen met bijvoorbeeld Face ID en Touch ID.

Bekijk ook

WhatsApp beveiligen op 6 manieren: zo doe je dat (nu ook met een passkey)

Je kunt in een paar eenvoudige stappen WhatsApp beveiligen, zodat je zo veilig mogelijk kunt chatten. Dit kan bijvoorbeeld met tweestapsverificatie en met Touch ID en Face ID. In deze tip lees je alles over WhatsApp beveiliging.

Instagram is een goed voorbeeld van een app die tweestapsverificatie per sms gebruikt. Sinds kort kun je voor Instagram tweestapsverificatie ook een aparte app gebruiken, zoals 1Password. Apps voor tweestapsverificatie zijn dan ook nog steeds een hele veilige manier om je accounts te beveiligen. In ons artikel lees je welke apps het beste zijn.

Bekijk ook

Beste apps voor tweestapsverificatie op iPhone en iPad

Je kunt je e-mail, social media-accounts en andere diensten nog beter beveiligen met tweestapsverificatie. In dit artikel vind je de beste apps die eenmalige inlogcodes bieden om veilig in te loggen.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.