WhatsApp groep.

Verificatieberichtjes voor apps en diensten nu ook via WhatsApp te ontvangen

Alternatief voor sms

Inloggen bij diensten en apps kan dankzij een samenwerking met WhatsApp veiliger en makkelijker worden. Het is een vervanging van de ouderwetse verificatie via sms.

Als je bij een app of dienst een account aanmaakt, kun je dat tegenwoordig op meerdere manieren doen. Je kan inloggen met een e-mailadres en wachtwoord of een account aanmaken via je Facebook- of Google-profiel. Een andere veelgebruikte methode is registratie op basis van je telefoonnummer. Om te voorkomen dat iedereen zomaar jouw telefoonnummer gebruikt, ontvang je een verificatiecode per sms die je bij je registratie moet invoeren. Nu kun je deze berichten ook via WhatsApp ontvangen.

Verificatieberichtjes voor apps en diensten via WhatsApp

Deze nieuwe methode werd aangekondigd tijdens Facebook’s F8-conferentie. Het maakt onderdeel uit van AccountKit, de tool voor appmakers om gebruikers makkelijk te laten registreren. Aangezien WhatsApp ook gekoppeld is aan je telefoonnummer, kunnen ontwikkelaars de chatapp gebruiken om de verificatiesms te verzenden.

Verificatiebericht via WhatsApp ontvangen.

Deze manier is om een aantal redenen veiliger dan via sms. Er zijn allerlei methodes voor een simkaart-hack, waardoor deze verificatieberichtjes in handen kunnen komen van hackers. Bij WhatsApp is dit veel lastiger, vooral als je WhatsApp tweestapsverificatie ingesteld hebt. Hierdoor moet je altijd de toegangscode invoeren voordat WhatsApp op een nieuw toestel geïnstalleerd wordt. Je kan ook WhatsApp beveiligen met bijvoorbeeld Face ID en Touch ID.

Instagram is een goed voorbeeld van een app die tweestapsverificatie per sms gebruikt. Sinds kort kun je voor Instagram tweestapsverificatie ook een aparte app gebruiken, zoals 1Password. Apps voor tweestapsverificatie zijn dan ook nog steeds een hele veilige manier om je accounts te beveiligen. In ons artikel lees je welke apps het beste zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.