Instagram likes

Nog veel meer filters op komst: Instagram stelt AR-platform open

Instagram krijgt steeds meer AR-filters voor onder andere de Stories, maar daar komen er binnenkort nog veel meer bij. Instagram stelt zijn AR-platform namelijk open voor externe ontwikkelaars.

Instagram AR-filters door derden op komst

Als je wel eens een Instagram Story plaatst, ben je waarschijnlijk wel bekend met de grote hoeveelheid aan AR-filters. De filters zijn duidelijk geïnspireerd op de vergelijkbare filters van Snapchat en plaatsen bijvoorbeeld en zonnebril, kattenoortjes of andere effecten op en rondom je gezicht. Al deze effecten hebben één ding met elkaar gemeen: ze zijn gemaakt door Instagram zelf. Binnenkort komt daar een einde aan.


De filters zijn allemaal gemaakt met de Spark AR-tool, een platform van Facebook voor het maken van camera-effecten. Alle effecten in Facebook en Instagram zijn met deze tool gemaakt en op Instagram kom je dan ook geen filters van andere bedrijven tegen. Nu het platform opengesteld wordt, kunnen ook andere ontwikkelaars hun eigen filters maken.

Spark AR Instagram filters.

De kans is dus groot dat je straks ook filters van andere merken ziet, wat op Snapchat al gebruikelijk is. Zeker gezien het succes van Instagram Stories de afgelopen tijd, is de verwachting dat er snel veel nieuwe filters bij komen. In een eerdere gesloten beta waren er al filters van Kardashian-bekendheid Kylie Jenner en de NBA.

Instagram partner-filters

De tool Spark AR Studio is gratis te gebruiken en werkt op de Mac en Windows. Volgens Spark product manager Matt Roberts is het maken van filters relatief eenvoudig, zo laat hij aan Engadget weten. Een speciaal team houdt wel toezicht op welke filters toegestaan zijn. Makers van de nieuwe filters kunnen deze gebruiken in hun Story, zodat jij ze weer kan gebruiken voor jouw eigen posts. Op deze manier worden nieuwe filters over Instagram-gebruikers verspreid.

Instagram Create Mode.

Tijdens de F8-conferentie kondigde Facebook ook al een nieuwe Create Mode voor Instagram aan. Hierdoor kan je berichten posten zonder dat je daar een foto of video bij hoeft te doen. Denk bijvoorbeeld aan een tekst met een felle achtergrond, zoals je ook al langer op Facebook zelf ziet. Er komen ook donatiestickers, waarmee je geld op kan halen voor je eigen project. Check ook ons artikel over de vernieuwde Facebook-app.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2019, 13:16
Bron Bron Facebook
Via Via Engadget
Categorie Apps
Onderwerp instagram
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.