Hyper 8-in-1-dock

Gebruikers melden problemen met usb-hubs in macOS Monterey

Gebruikers op diverse fora melden problemen met usb-hubs in macOS Monterey. Met name usb 3-poorten werken niet goed meer, zelfs bij de hubs van Apple zelf.

De meeste recente MacBooks, met uitzondering van de MacBook Pro 2021, hebben uitsluitend usb-poorten ingebouwd. Veel gebruikers zijn daardoor afhankelijk van usb-hubs en docks, bijvoorbeeld voor het aansluiten van externe schermen en andere accessoires. Het is daardoor extra vervelend dat gebruikers problemen melden met dergelijke hubs, zo meldt MacRumors. Poorten worden soms niet herkend, waardoor er geen data doorgestuurd kan worden.

Problemen met usb-hubs in macOS Monterey

Het probleem blijkt al sinds één van de eerste beta’s van macOS Monterey te spelen. Helaas is dit dus in macOS Monterey 12.0.1 (de definitieve versie die afgelopen maandag uitgebracht is) niet gefixt. Op Apple’s developerforum wordt er melding gemaakt van dergelijke problemen, maar ook op Reddit en Apple’s supportforum wordt er geklaagd.

In sommige gevallen herkent de MacBook de gehele hub niet herkend. Bij de meeste gebruikers die problemen ervaren werkt de usb 3-poort niet goed meer. De HDMI-poort werkt bijvoorbeeld wel, maar via de usb 3-ingang kan geen data meer verzonden worden. Het probleem speelt zowel bij Macs met Apple Silicon-chip als Intel-versies.

De problemen met usb-hubs spelen bij allerlei soorten adapters van verschillende merken, maar ook bij Apple’s eigen usb-c-naar-digitale-AV-multipoort-adapter, zo blijkt uit ervaringen. We hebben dit zelf ook getest en hebben inderdaad ook problemen ervaren met de usb-poort in deze adapter. We kunnen de usb-ingang wel gebruiken om een MacBook op te laden, maar een aangesloten iPhone met een Lightning-naar-usb-c-kabel wordt niet herkend.

Nog geen oplossing beschikbaar

Hopelijk komt Apple binnenkort met een update om dit probleem op te lossen. We weten helaas niet op welke termijn dat gaat gebeuren. Als je afhankelijk bent van dergelijke usb-hubs en nog niet over bent naar macOS Monterey, raden we aan om nog even te wachten. Apple heeft wel al de eerste beta van macOS Monterey 12.1 uitgebracht, maar het is nog niet bekend of deze het probleem oplost. De kans is zeker aanwezig dat Apple voor die tijd nog een tussentijdse kleine update uitbrengt.

Heb jij ook al dergelijke problemen met usb-hubs in macOS Monterey gemerkt? Of werkt alles bij jou zoals voorheen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de nieuwste grote software-update van macOS. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. Lees hier alles over macOS 12 Monterey.

macOS Monterey
10 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.