Hyper 8-in-1-dock

Gebruikers melden problemen met usb-hubs in macOS Monterey

Gebruikers op diverse fora melden problemen met usb-hubs in macOS Monterey. Met name usb 3-poorten werken niet goed meer, zelfs bij de hubs van Apple zelf.

De meeste recente MacBooks, met uitzondering van de MacBook Pro 2021, hebben uitsluitend usb-poorten ingebouwd. Veel gebruikers zijn daardoor afhankelijk van usb-hubs en docks, bijvoorbeeld voor het aansluiten van externe schermen en andere accessoires. Het is daardoor extra vervelend dat gebruikers problemen melden met dergelijke hubs, zo meldt MacRumors. Poorten worden soms niet herkend, waardoor er geen data doorgestuurd kan worden.

Problemen met usb-hubs in macOS Monterey

Het probleem blijkt al sinds één van de eerste beta’s van macOS Monterey te spelen. Helaas is dit dus in macOS Monterey 12.0.1 (de definitieve versie die afgelopen maandag uitgebracht is) niet gefixt. Op Apple’s developerforum wordt er melding gemaakt van dergelijke problemen, maar ook op Reddit en Apple’s supportforum wordt er geklaagd.

In sommige gevallen herkent de MacBook de gehele hub niet herkend. Bij de meeste gebruikers die problemen ervaren werkt de usb 3-poort niet goed meer. De HDMI-poort werkt bijvoorbeeld wel, maar via de usb 3-ingang kan geen data meer verzonden worden. Het probleem speelt zowel bij Macs met Apple Silicon-chip als Intel-versies.

Bekijk ook

De beste usb-hubs en docking stations voor je MacBook

Als je vaak moet thuiswerken, is het wel zo fijn als je wat extra aansluitingen hebt op je MacBook. In deze gids zetten we de beste usb-hubs en docking stations voor je op een rij. Zo koppel je makkelijk in één keer meerdere accessoires aan je Mac of MacBook.

De problemen met usb-hubs spelen bij allerlei soorten adapters van verschillende merken, maar ook bij Apple’s eigen usb-c-naar-digitale-AV-multipoort-adapter, zo blijkt uit ervaringen. We hebben dit zelf ook getest en hebben inderdaad ook problemen ervaren met de usb-poort in deze adapter. We kunnen de usb-ingang wel gebruiken om een MacBook op te laden, maar een aangesloten iPhone met een Lightning-naar-usb-c-kabel wordt niet herkend.

Nog geen oplossing beschikbaar

Hopelijk komt Apple binnenkort met een update om dit probleem op te lossen. We weten helaas niet op welke termijn dat gaat gebeuren. Als je afhankelijk bent van dergelijke usb-hubs en nog niet over bent naar macOS Monterey, raden we aan om nog even te wachten. Apple heeft wel al de eerste beta van macOS Monterey 12.1 uitgebracht, maar het is nog niet bekend of deze het probleem oplost. De kans is zeker aanwezig dat Apple voor die tijd nog een tussentijdse kleine update uitbrengt.

Heb jij ook al dergelijke problemen met usb-hubs in macOS Monterey gemerkt? Of werkt alles bij jou zoals voorheen?

macOS Monterey

macOS 12 Monterey is de grote software-update van macOS uit 2021. Het is de opvolger van macOS Big Sur (macOS 11). Nieuw zijn onder andere een Focus-functie om je te helpen geconcentreerd te werken, maar er zijn ook vernieuwingen in Safari, FaceTime, Berichten en meer. En met Universal Control kun je één muis en toetsenbord gebruiken voor zowel je Mac als iPad. In oktober 2022 is deze versie opgevolgd door macOS Ventura.

macOS Monterey

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.