Uptime overzicht met YouTube-video's.

Met Uptime van Google kijk je samen met vrienden naar YouTube-video’s

Uptime is een nieuwe app van Google waarmee je samen met vrienden YouTube-video's kunt bekijken. Je ziet in real-time waar ze precies in een video zijn en je plaatst ook reacties.

Uptime overzicht met YouTube-video's.
Bij Google werkt een interne groep onder de naam Area 120 aan allerlei zelfstandige initiatieven. Op deze manier zijn bijvoorbeeld ooit Google Maps en Gmail tot stand gekomen. De nieuwe iPhone-app Uptime is ook op deze manier ontwikkeld en laat je samen met vrienden real-time op afstand naar YouTube-filmpjes kijken.

Uptime van Google

Een YouTube-video delen met een vriend is natuurlijk handig, maar hoe weet je nou of diegene hem echt bekeken heeft? Met Uptime zie je in real-time hoever iemand met het kijken van een YouTube video is. In Uptime log je in met je Google-account en voeg je je vrienden toe. Je zoekt in Uptime gewoon naar een YouTube-video en tikt op Share. Mensen die jou volgen zien deze video in hun overzicht verschijnen en tijdens het bekijken van zo’n YouTube-video zie je precies waar iemand in de video is.

Uptime voor YouTube-filmpjes samen kijken.

Rondom het scherm zie je een tijdlijn met de profielafbeeldingen van je vrienden die op dat moment dezelfde YouTube-video bekijken. Je kunt op elke profielafbeelding tikken om meteen naar hetzelfde moment in de video te springen en met emoji’s geef je aan op welke plek in de video er iets leuks te zien is. Je kunt ook een inhoudelijke reactie geven door zelf iets te typen. Jouw vrienden zien de reactie in real-time, precies op het moment in de video waarop je de reactie verstuurde. Behalve je vrienden, zie je ook live waar andere Uptime-gebruikers naar kijken.

Uptime video met een tijdlijn.

Uptime alleen nog in Amerika

Uptime maakt van het kijken van een YouTube-video een socialere bezigheid doordat je dit dus direct en live met je vrienden deelt. Momenteel is Uptime helaas alleen te downloaden vanuit de Amerikaanse App Store. Bovendien heb je, naast een Google-account, ook een uitnodigingscode nodig. Deze vind je eenvoudig via het Twitter-account van Uptime. Momenteel voldoet de code SUNNY om in te kunnen loggen in Uptime. Als je eenmaal ingelogd bent, kun je ook zelf zo’n code rondsturen. Heb je nog geen Amerikaanse Apple ID? Dan leggen we hier uit hoe je deze maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2017, 14:00
Categorie Apps
Onderwerpen google, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.