iPad Pro doos

‘Apple kondigt volgende week nieuwe producten aan’

Apple gaat volgens analisten tussen 20 en 24 maart nieuwe producten aankondigen, met name nieuwe iPads en een 128GB iPhone SE.

Als nieuwe geruchten kloppen is Apple van plan om tussen 20 en 24 maart nieuwe producten aan te kondigen. Dat zeggen analisten, die volgens de website MacRumors ‘betrouwbaar’ zijn en inzicht hebben in de toeleveringsketen van Apple.


iPad Pro doos

‘Nieuwe producten tussen 20 en 24 maart’

Om welke producten het gaat? Tja, dat blijft natuurlijk de vraag, al hebben wij wel een idee dat het iets met nieuwe iPads te maken kan hebben. Geruchten wijzen op drie nieuwe iPad-modellen, waaronder een gloednieuw 10,5-inch model met smallere randen. Inmiddels zijn er al zoveel analisten en bronnen die denken dat er nieuwe iPads aan komen, dat Apple er bijna niet meer onderuit kan. De Japanse blog Macotakara verwacht bovendien een nieuw 7,9-inch model, dat de iPad mini 4 gaat vervangen, maar anderen ontkennen dat weer.

Bekijk ook

Dit zijn onze verwachtingen van Apple's maart 2017-event

Er staat deze maand weer een nieuw Apple-event op de planning. Maar wat gaat Apple daar allemaal aankondigingen? Wij keken alvast in onze glazen bol en geven onze voorspellingen voor nieuwe iPads, Macs en meer.

Verder verwacht Macotakara dat Apple tijdens een evenement in maart een iPhone SE met 128GB opslag en nieuwe Apple Watch-bandjes gaat aankondigen. Er werd zelfs gesproken over rode uitvoeringen van de iPhone 7 en 7 Plus die onder het label (PRODUCT)RED worden uitgebracht.

De tijd begint echter te dringen als Apple nog in maart aankondigingen wil doen. Er zijn nog geen uitnodigingen verstuurd, terwijl Apple vorig jaar op 10 maart al de uitnodigingen in de digitale mailbus liet ploffen. Voorgaande keren verstuurde Apple anderhalve week van tevoren de uitnodigingen, zodat de media tijd heeft om de reis naar Californië te plannen.

Eén ding is vrijwel zeker: de kans dat Apple het evenement in het gloednieuwe Steve Jobs Theater laat plaatsvinden is vrijwel nihil. Het nieuwe hoofdkantoor gaat pas in april open en volgens eerdere berichten van Apple is het theater pas in het najaar klaar. In de afgelopen zes jaar heeft Apple vier keer een evenement in maart georganiseerd. In 2011 en 2012 ging het om nieuwe iPads, in 2015 om meer details over de Apple Watch en in 2016 over de 9,7-inch iPad Pro en de iPhone SE.

Het is nog steeds mogelijk dat Apple het evenement in maart organiseert, of doorschuift naar april. Gezien het grote aantal verwachte producten is het minder logisch als Apple het afhandelt met een stapel persberichten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.