iPhone 8 met donkere modus

Zo mooi kan een iPhone Edition in donkere modus eruit zien

De iPhone Edition ziet er in een donkere modus nog mooier uit, zo laat dit concept zien. Het scherm loopt naadloos over in de behuizing, dankzij het diepe zwart van OLED.

We kunnen niet wachten tot Apple een iPhone 8 of iPhone Edition met donkere modus aankondigt. Als Apple inderdaad een OLED-scherm gaat toepassen zijn diepere kleuren zwart mogelijk en dat past mooi bij een donkere uitvoering van de nieuwe iPhone. Ontwerper Vianney le Masne laat zien hoe dat eruit kan zien: hij maakte een concept van de langverwachte iPhone in donkere modus.

iPhone Edition met donkere modus

iPhone 8 concept met donkere modus

Als alle geruchten kloppen krijgen we dit jaar een jubileumuitvoering met de naam iPhone Edition, voorzien van een OLED-scherm. De andere twee verwachte iPhones (7s en 7s Plus) zullen nog wel met LCD-scherm worden geleverd. Wat is het verschil? Dat probeert Le Masne te laten zien in onderstaande video. Je ziet een OLED-scherm met randloos design en een Dark Mode die het zwart nog eens extra benadrukt.

De ontwerper stelt zich voor dat er een naadloze overgang in contrast is tussen zijkanten van het scherm en de bezel, waardoor een randloos toestel ontstaat. Voor ontwikkelaars heeft het ook gevolgen: als Apple inderdaad een donkere modus invoert zullen ze moeten beginnen met een zwart canvas, als ze nieuwe apps willen ontwerpen. De randen van de app vallen dan onzichtbaar weg in het OLED-scherm.

Het concept toont ook het functiepaneel, dat we een paar dagen geleden ook al in een iPhone 8-concept lieten zien. Dat design ging uit van lichtgekleurde schermen, waardoor het bij de hoekpuntjes een beetje ‘wringt’: een app zoals Instagram ziet er bij de hoeken niet mooi uit, waardoor je je afvraagt of Apple het wel zo gaat uitvoeren. Bij deze donkere modus valt het helemaal weg, omdat het scherm ongemerkt overgaat in de behuizing.

iPhone 8 met donkere modus

In het functiepaneel onder het scherm vind je extra functies, zoals de nieuwe vingerscanner. De donkere modus maakt de iPhone Edition wat ons betreft nog aantrekkelijker, zeker als Apple materialen zoals glas, aluminium en keramiek gebruikt. We moeten helaas wel rekening gaan houden met een prijs boven de $1.000.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 maart 2017, 12:09
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.