Affinity Photo retoucheren op de iPad

Affinity Photo brengt professionele fotobewerking naar de iPad

Affinity Photo voor iPad is de eerste professionele fotobewerker voor de iPad. Alle desktopfuncties zitten erin, aangepast aan het touchscreen en de Pencil.

Serif heeft Affinity Photo (link) uitgebracht, rachtige fotobewerker voor op de iPad. Het is een goed alternatief voor mensen die de Photoshop-apps op de iPad te beperkt vinden. Het bijzondere is dat Affinity Photo alles uit de kast trekt om volledige bewerkingsfuncties te bieden, zonder dat je het idee hebt dat je met ‘uitgeklede’ desktopsoftware te maken hebt. De app is de komende tijd met korting verkrijgbaar (let op: werkt niet op iPad mini en sommige oudere modellen).

Affinity Photo

Update 14:00 uur: Nederlandse gebruikers melden problemen met deze app. Je kunt dit oplossen door de stappen onderaan dit artikel te volgen. Waarschijnlijk gaat Serif het probleem snel oplossen met een software-update.

Affinity Photo voor iPad

Affinity Photo heeft al heel wat fotografen weggelokt bij Adobe Photoshop, vanwege de lage prijs. Voor een eenmalig bedrag van €55 (tijdelijk €44) heb je uitgebreide fotobewerking op de Mac. Nu willen ze hetzelfde trucje uithalen op de iPad, door een professionele fotobewerker voor tablets uit te brengen. Volgens de makers zijn er geen compromissen gedaan. Hier zitten écht alle functies in die je nodig hebt.

Tot nu toe betekende fotobewerking op een tablet dat je de echt geavanceerde functies moest missen. Maar nu de iPad Pro er is, die qua performance veel beter is dan de eerste tablets, is er op het gebied van fotobewerking ook veel meer mogelijk. Serif speelt daarop in. Met Affinity Photo kun je foto’s bewerken en retoucheren, waarbij je ook de Apple Pencil kunt gebruiken om details aan te stippen. De iPad-versie heeft dezelfde basis als de desktopversie, maar met extra’s zoals ondersteuning voor multitouch. Hulpmiddelen zoals burn, clone, dodge, een HDR-engine en allerlei gereedschappen om selecties te maken zitten er gewoon in. Ook kun je RAW-beelden in de iPad-app omzetten en bewerken.

Affinity Photo retoucheren op de iPad

Eenmalig bedrag
Affinity Photo is verkrijgbaar voor een eenmalig bedrag en dat kan interessant zijn voor mensen die het huidige abonnementenmodel van Adobe niet zien zitten. Bij Serif betaal je eenmalig bedrag voor de licentie en voor toekomstige updates. De iPad-versie kan met veel bestandsformaten overweg, zoals PNG, JPG, TIFF, EPS, PDF, en SVG. Alle bewerkingen zijn niet-destructief, dus je kunt altijd terug naar een oude versie van de foto. In previews kun je realtime zien hoe een bepaald effect uitpakt, waarbij je je vingers of de Apple Pencil kunt gebruiken.

Affinity Photo realitme effecten op de iPad

Affinity Photo voor iPad is alléén geschikt voor de iPad Air 2, 9,7-inch iPad 2017 en op alle iPad Pro-modellen. Om de introductie kracht bij te zetten biedt de ontwikkelaar Affinity Photo voor iPad nu met extra korting aan. In plaats van €32,99 betaal je tijdelijk €21,99.

Update voor mensen die problemen ondervinden
iCulture-tipgever Hans stuurde ons onderstaande 2 tips om te zorgen dat de app niet crasht na het installeren. Het crashen van de app blijkt een probleem met de Default-taalinstelling. Dit kun ej oplossen door Affinity Photo op het Engels in te stellen:

Affinity Photo bug oplossen met taalinstelling

Anderen melden dat ze eerst de taalinstellingen van de iPad op UK Engels moesten zetten, vervolgens de taalinstellingen van de app op Engels instellen, instellingen opslaan, app afsluiten en daarna de taalinstellingen van de iPad terug zetten naar Nederlands. Mogelijk kan dit helpen.

Een andere bug treedt op bij het exporteren van bewerkte RAW-bestanden. Dit exporteren naar JPEG, GIF en dergelijke lukt niet wanneer de schakelaar ‘Embed metadata’ aangevinkt staat. Dit komt waarschijnlijk omdat je niet alle EXIF-gegevens van een RAW-bestand kunt exporteren.

Affinity Photo bug bij RAW exporteren

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2017, 15:18
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.