apple-tv-afstandsbediening-met-hand

Apple brengt firmware 7.2.1 uit voor derde generatie Apple TV (update)

Apple heeft een update uitgebracht voor de derde generatie Apple TV. Daardoor komt de meest actuele versie van deze Apple TV op iOS 8.4.1 uit, met buildnummer 12H523.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft vanavond een update uitgebracht voor de derde generatie Apple TV. Daardoor komt de meest actuele versie van deze Apple TV op 7.2.1 uit, met buildnummer 12H523. Er zijn alleen bugfixes en kleine verbeteringen doorgevoerd.

apple-tv-afstandsbediening-met-hand

De tweede generatie Apple TV blijft steken op versie 6.2.1 en heeft al sinds september 2014 geen update meer gekregen.

De update voor de derde generatie Apple TV die vandaag verschijnt, is in feite maar heel klein. De vorige versie had ook nummer 7.2.1, maar had een ander buildnummer. Het geeft aan dat Apple alleen kleine bugfixes en verbeteringen heeft doorgevoerd. Sinds de vierde generatie Apple TV beschikbaar is legt Apple daarop de nadruk. Toch is het interessant om te zien wat er nog met de eerdere modellen gebeurt.

Aparte app voor het Apple-event op 15 maart?

Er komt binnenkort weer een groot Apple-evenement aan (op 15 maart) en het is de vraag hoe Apple dan omgaat met de verschillende generaties Apple TV. Het is de afgelopen jaren traditie geworden dat er een livestream van het evenement is en op de eerdere Apple TV’s is een apart kanaal beschikbaar voor live-evenementen. Voor de nieuwe Apple TV’s zal Apple waarschijnlijk een aparte app moeten uitbrengen.

Revisiegeschiedenis:

  • 2016 - 26 februari: In een eerdere versie van dit artikel werd gesproken over (iOS) 8.4.1 als versienummer. Deze info is/was afkomstig van bekende firmwaresites als istheapplestoredown.com en ipsw.me. Het is vermoedelijk hoe Apple zelf de versienummers tekent. Om verwarring te voorkomen hebben we het versienummer in het artikel gewijzigd naar hoe Apple het op het device rapporteert.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2016, 10:05
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.