1Password iPhone

1Password maakt inloggen met eenmalige wachtwoorden eenvoudiger

Gebruik je veel tweestapsverificatie met eenmalige wachtwoorden, dan is er goed nieuws als je ook gebruikmaakt van 1Password. De wachtwoordenapp kan deze eenmalige wachtwoorden nu automatisch kopiëren, zodat je sneller in kunt loggen.

1Password iPhone
Bij accounts als Dropbox en Google kun je je wachtwoord extra beveiligen met tweestapsverificatie. Behalve je wachtwoord moet je dan ook een veranderende cijfercode invullen, zodat je alleen kunt inloggen als je een toestel hebt die deze code voor jou aanmaakt. 1Password kan deze codes genereren en de nieuwe versie voor iOS maakt het een stuk eenvoudiger om deze codes in te vullen.

1Password kopieert eenmalige wachtwoorden

Als je veel online accounts hebt, is het aan te raden om een app als 1Password te gebruiken. Ook het instellen van tweestapsverificatie, het instellen van een extra beveiligingslaag, zorgt ervoor dat je accounts veiliger zijn en dat bij een eventueel datalek niet zomaar iedereen in jouw account kan inbreken. 1Password helpt je bij het inloggen voor apps met tweestapsverificatie, omdat de wachtwoordenapp een eenmalige cijfercode kan genereren. Het inlogproces met tweestapsverificatie was echter niet heel eenvoudig: je gebruikersnaam en wachtwoord werden netjes automatisch ingevuld, maar de aparte cijfercode moest je handmatig kopiëren en plakken of zelf onthouden.

Zodra je via de extensie van versie 6.8 van 1Password automatisch een wachtwoord invult, wordt de achterliggende eenmalige cijfercode automatisch opgeslagen in je klembord. In het volgende scherm hoef je daardoor alleen maar dit eenmalige wachtwoord te plakken. Dit scheelt een hoop tijd, omdat je niet meer hoeft te wisselen tussen 1Password en de desbetreffende app. In onderstaande screenshots is te zien hoe dit inloggen nu in zijn werk gaat.

1Password eenmalig wachtwoord invoeren.

Naast deze verbeterde functie, bevat 1Password 6.8 nog wat andere verbeteringen. Zo kunnen 1Password.com-accounts nu meerdere kluizen aanmaken en wordt bij elk item weergegeven wanneer deze aangemaakt en bijgewerkt is. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als je eens in de zoveel tijd je wachtwoord wil veranderen. Afgelopen week was 1Password nog in het nieuws, omdat er bij gebruikers en beveiligingsexperts de angst was dat lokale kluizen binnenkort niet meer ondersteund zouden worden. De makers van 1Password stelden gebruikers gerust, want de Mac-versie blijft de lokale kluizen gewoon ondersteunen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2017, 10:04
Categorie Apps
Onderwerp 1password

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.