iPhone 8 dummy

Deze iPhone 8 dummy heeft een Touch ID-sensor achter glas

Deze dummy van de iPhone 8 laat zien hoe een compleet glazen iPhone eruit kan zien, als Apple kiest voor Touch ID-sensor aan de voorkant.

Het is een spannende tijd voor Apple-watchers. Alles draait om dé grote vraag: gaat de Touch ID-scanner naar de achterkant verhuizen, of slaagt Apple erin om de vingerafdrukscanner achter de glasplaat te verwerken? Deze dummy van de iPhone 8 geeft hoop aan mensen die liever het klassieke design hebben, met Touch ID onder het scherm. Maar tegelijk circuleren er ook renders die het tegendeel beloven.

iPhone 8 dummy

iPhone 8 dummy: Touch ID aan de achterkant

Er zouden volgens de geruchten twee designs voor de jubileum-iPhone in omloop zijn. De ene is gemaakt van aluminium, de andere van gebogen glas aan voor- en achterkant.

Deze dummy laat de glas-variant zien. Het frontje is edge-to-edge van glas gemaakt, waarbij er bijna geen sprake meer is van een bezel (schermrand). Ook zit Touch ID niet aan de achterkant, maar aan de voorkant. Het zou gaan om dummy-modellen van de iPhone 8, waarvan foto’s in handen kwamen van Benjamin Geskin. Op de meeste foto’s ontbreekt het Apple-logo aan de achterkant, dus het is nog onduidelijk uit welke fase van de productie deze modellen afkomstig zijn.

iPhone 8 dummy

Meest opvallend is de achterkant: daar is alleen de dubbele camera in verticale opstelling te zien, verder niets. De Touch ID-sensor die we op een eerder deze week verschenen render te zien kregen, ontbreekt, wat erop wijst dat Apple van plan is om de Touch ID-sensor aan de voorkant te handhaven. Dit zou volgens insiders ook het meest lastige zijn van het iPhone 8-design.

De voorkant bestaat grotendeels uit een zwart scherm zonder randen. Waarschijnlijk is de dummy geen functionerend model, maar is het alleen bedoeld om accessoiremakers een indruk te geven van de afmetingen, zodat ze bijvoorbeeld passende hoesjes kunnen maken. Wie goed kijkt ziet ook nog een klein streepje voor de telefoonspeaker, terwijl de camera’s en sensoren niet te herkennen zijn. Ook de Touch ID-knop is niet fysiek zichtbaar op de foto’s. De zijkanten lijken gemaakt van gepolijst staal, met aan de linkerkant volumeknoppen en een muteknop en aan de rechterkant een aan/uitknop en een simkaartslot.

Kanshebber 2: Touch ID aan de achterkant
Zoals gezegd zou Apple twee designs overwegen, met Touch ID aan de voor- of achterkant. De dummy op de foto’s toont de eerste kanshebber, terwijl we een paar dagen geleden het alternatieve design zagen met Touch ID aan de achterkant. Een render daarvan ziet er zo uit:

Iphone 8 renders

Aanvankelijk werd gedacht dat dit een daadwerkelijk achterkantje van aluminium was, maar al snel bleek het om een render te gaan, die gemaakt was op basis van geruchten. Links bovenin is een opening voor de dubbele camera, die ook hier verticaal is geplaatst. Het zou bedoeld zijn voor augmented reality-toepassingen en 3D-functies voor de iPhone 8. Onder de camera’s bevindt zich de flitser.

iPhone 8 renders

Wat dit alternatieve design wat minder geloofwaardig maakt, is dat het te veel teruggrijpt op de iPhone 5-serie, terwijl er gaandeweg meer bewijs is dat Apple toch kiest voor een gebogen scherm van glas.

iPhone 8 renders

Welk van de twee vind jij het meest geloofwaardig?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2017, 17:48
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen dummy, iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.