iPhone 8 concept

‘Ontwerptekening toont iPhone 8 met aluminium behuizing en Touch ID op achterkant’

Een nieuwe schematische ontwerptekening van de iPhone 8 plaatst de Touch ID-sensor op de achterkant van het toestel. Ook zijn de verticale cameralenzen te zien en lijkt de behuizing van aluminium.

iPhone 8 concept
Het seizoen van de schematische tekeningen van de nieuwe iPhone lijkt te zijn aangebroken. Vorige week hadden we al een mogelijke blauwdruk van de nieuwe iPhone 8 en vandaag komt daar opnieuw een afbeelding bij. Onderstaande schematische tekening is afkomstig van Sonny Dickson, een Twitteraar die in het verleden vaker details wist te onthullen. In de afbeeldingen is onder andere te zien dat de Touch ID-sensor op de achterkant zit.

‘Aluminium behuizing en Touch ID op achterkant’

Schematische tekeningen zoals die van vandaag komen vaker voor, zo enkele maanden voor de aankondiging van de nieuwe iPhone. Vaak met juiste details, maar soms zaten ze er ook flink naast. In de afbeelding van vandaag is te zien dat de nieuwe iPhone 8 bijna 73 millimeter breed en 149,5 millimeter hoog is. Dit zijn exact dezelfde afmetingen als van de eerdere schematische tekening. Het meest opvallende aan deze tekening, is dat de behuizing van aluminium lijkt te zijn gemaakt.

Schematische tekening van iPhone 8 met aluminium behuizing.

De afgelopen maanden gingen er geruchten dat de achterkant van de iPhone 8 van glas zou zijn, zodat draadloos opladen mogelijk is. Het toestel zou wel een roestvrij stalen rand krijgen, vergelijkbaar met de iPhone 4. De gelijkenissen met het design van de iPhone 4 zijn ook hier zichtbaar, zoals de vlakke zijkanten en antennestrepen, maar een glazen behuizing lijkt in deze tekening niet aanwezig te zijn.

Andere details is dat er achterop plaats gemaakt is voor een Touch ID-sensor. Apple zou er nog steeds niet uit zijn wat ze aan moeten met de plaatsing van de vingerafdrukscanner en de achterkant is één van de mogelijkheden. Dit is echter om meerdere redenen onhandig, zo blijkt ook weer uit de onlangs verschenen reviews van de Samsung Galaxy S8, waar de vingerafdrukscanner ook aan de achterkant zit. Volgens deze schematische tekening bevindt de vingerafdrukscanner zich onder het Apple-logo. Tot slot is te zien dat de dubbele cameralenzen onder elkaar bevestigd zijn met ook de LED-flitser daar nog onder.

Het design in deze tekening komt overeen met eerdere geruchten, maar kan ook één van de vele prototypes zijn. Apple zou er nog niet over uit zijn hoe de iPhone 8 er exact uit komt te zien, waarbij de plaatsing Touch ID het grootste probleem lijkt te zijn. Naar verwachting zal Apple de iPhone 8 in september officieel onthullen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2017, 15:45
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 8

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.