Tim Cook in memo aan Apple-personeel: stelen is fout

Apple CEO Tim Cook heeft een memo aan het personeel gestuurd. Daarin licht hij de rechtszaak toe en stelt dat hij blij is dat stelen is bestraft. Ook zegt hij dat het niet om geld en patenten, maar om waarden gaat.

tim cook zwaaitApple is vannacht de overtuigende winnaar geworden in een langslepende rechtszaak met Samsung in de VS. Cook stuurde meteen daarop een memo naar het personeel, waarin hij vertelde dat het om meer dan patenten en geld ging, maar over waarden. Apple zou met tegenzin naar de rechtbank zijn gegaan, nadat ze Samsung meermaals hadden gevraagd om te stoppen met kopiëren. Apple stelde ook een algemene verklaring op, bedoeld voor de buitenwereld. De memo voor het eigen personeel is iets persoonlijker geformuleerd. Samsung moet ruim 1 miljard dollar aan schadevergoeding betalen, omdat de jury vond dat bij de meerderheid van de toestellen patenten zijn overtreden. Het was een historische dag voor Tim Cook, die gisteren ook vierde dat hij één jaar CEO van Apple is.


Hieronder kun je de volledige tekst van de memo lezen:

Today was an important day for Apple and for innovators everywhere.

Many of you have been closely following the trial against Samsung in San Jose for the past few weeks. We chose legal action very reluctantly and only after repeatedly asking Samsung to stop copying our work. For us this lawsuit has always been about something much more important than patents or money. It’s about values. We value originality and innovation and pour our lives into making the best products on earth. And we do this to delight our customers, not for competitors to flagrantly copy.

We owe a debt of gratitude to the jury who invested their time in listening to our story. We were thrilled to finally have the opportunity to tell it. The mountain of evidence presented during the trial showed that Samsung’s copying went far deeper than we knew.

The jury has now spoken. We applaud them for finding Samsung’s behavior willful and for sending a loud and clear message that stealing isn’t right.

I am very proud of the work that each of you do.

Today, values have won and I hope the whole world listens.

Tim

In een infographic van de San Jose Mercury News wordt het eenjarig jubileum van Tim Cook als CEO uitgelegd in een infographic. Waar was Cook het afgelopen jaar zoal druk mee? De rechtszaak komt niet eens in de afbeelding voor. Wel Cook’s eerste productaankondiging, de iPhone 4S op 4 oktober. In maart 2012 kondigde Cook de nieuwe iPad aan, uithangbord voor de post-pc-wereld. En hij zorgde ervoor dat de marktwaarde van Apple het vorige record van Microsoft uit 1999 verbrak. Nog nooit is een bedrijf zoveel waard geweest.

tim cook infographic

Wat deed Cook nog meer? Hij hield een praatje voor het verzamelde personeel na het overlijden van Steve Jobs:

steve jobs memorial

Cook zwaaide naar personeel in de Foxconn-fabriek:

tim cook foxconn

Cook praatte met Midas Kwant en andere jonge ontwikkelaars, na afloop van de WWDC-keynote:

tim cook foxconn

Maar hij ontmoette ook belangrijke mensen uit de wereld van overheid en industrie. Zo ging hij gedwongen praten met Samsung’s CEO Kwon Oh Hyun. Het gesprek op de foto hieronder zal heel wat ontspannener zijn verlopen. Cook sprak met de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, John Boehner. Daarbij ging het waarschijnlijk om een deal waarbij Apple minder belasting hoeft te betalen voor geld dat offshore is verdiend. Apple zou een techniek met de naam ‘Double Irish With a Dutch Sandwich‘ gebruiken, waarbij winsten via Ierse dochterbedrijven via Nederland en de Caraïben worden omgesluisd, zodat er minder inkomstenbelasting betaalt hoeft te worden.

boehner

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2012, 9:09
Categorie Apple
Onderwerpen apple, rechtbank, samsung, tim cook
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.