Archief voor 'rechtbank'

iPhone 6s batterijprobleem

Apple wil schikking vanwege trager maken van iPhones

iPhone-bezitters krijgen geld

· Apple gaat voor een bedrag van maximaal 500 miljoen dollar schikken met gebruikers, vanwege het trager maken van iPhones. In 2017 werd er een collectieve rechtszaak gestart in de VS en nu is het voorlopige schikkingsvoorstel naar buiten gekomen.

Achtergrond
Corellium virtualisatie van iOS

Corellium: 'Jailbreak is nodig om iOS veiliger te maken'

· Corellium is in de Verenigde Staten aangeklaagd omdat zij een nagemaakte kopie van iOS aanbieden, die wordt gebruikt door ontwikkelaars en beveiligingsonderzoekers. Als reactie heeft Corellium een open brief geschreven, waarin ze stellen dat Apple 'jailbreaks wil uitroeien'. En dat is een slechte zaak.

Jailbreak
Gerard Williams III

Oud-medewerker beschuldigt Apple van bespioneren personeel

Een nieuwe rechtszaak

· In een nieuwe rechtszaak klaagt Apple oud-medewerker Gerard Williams III aan, omdat hij intellectueel eigendom zou hebben gestolen voor zijn nieuwe bedrijf. Williams beweert op zijn beurt dat Apple zijn berichten heeft afgekeken.

Apple

Rechtszaak: 'Apple probeert de notch te verbergen'

· Als je een iPhone XS wil kopen, dan kun je alle stappen in het aankoopproces doorlopen zonder ooit een afbeelding van de 'notch' te zien, de inkeping bovenin het scherm. Twee Amerikanen willen daar verandering in brengen.

Apple
Vrouw met iPhone

Rechtspraak gaat whatsappen over ouderlijk gezag

· Het Rechtspraak Servicecentrum (RSC) is gestart met een proef waarbij je vragen over ouderlijk gezag via WhatsApp kunt stellen. Het gaat bijvoorbeeld om het aanvragen van ouderlijk gezag en vragen wat er zoal komt kijken als je gezag over kinderen hebt of krijgt.

Achtergrond
Samsung vs Apple

Samsung en Apple sluiten vrede

Einde aan 7 jaar rechtszaken

· Samsung en Apple hebben een einde gemaakt aan een langlopend conflict. Na zeven jaar juridische strijd sluiten beide bedrijven vrede. Er is een regeling getroffen waardoor eventuele resterende claims worden ingetrokken.

Apple