Tim Cook op tv

Tim Cook over het Facebook-schandaal: ‘Dat zou mij nooit overkomen’

"Wat zou jij doen als je Mark Zuckerberg was?". Die vraag kreeg Apple CEO Tim Cook voorgelegd tijdens een tv-interview. "Ik zou nooit in deze situatie zitten", was Cook's gevatte antwoord.

Te laat voor zelfregulering

Cook reageerde daarmee op vragen van interviewer Kara Swisher van Recode. Cook vindt dat Facebook zelf betere regels had moeten opstellen, om te voorkomen dat ze in een massaal privacyschandaal zouden terechtkomen. Maar Cook vindt dat het nu te laat is om het door Facebook zelf te laten oplossen. Er moet een groep mensen komen die diep gaan nadenken hoe het probleem kan worden aangepakt.

Cook is van mening dat er een grondige verandering nodig is. “Ik ben persoonlijk geen grote fan van regulering, omdat dit soms onverwachte consequenties kan hebben. Maar ik denk dat deze specifieke situatie zo wanhopig en zo groot is geworden, dat er doordachte regulering nodig is.”

Tim Cook op tv

‘Onze klanten zijn niet het product’
Cook vertelde in het interview ook over privacy en benadrukte dat je bij Apple niet zelf het product bent. Apple verdient geen geld met het verkopen van klantendata. Volgens Cook is privacy een mensenrecht. “We zouden een berg geld kunnen verdienen als we onze klanten zouden uitmelken. Als onze klanten het product waren. We hebben ervoor gekozen om dat niet te doen.” Apple wil zich niet mengen in je persoonlijke leven.

Volgens Cook is een van de succesfactoren van Apple dat ze zo streng zijn: “Wij willen geen porno in onze App Store. We willen geen haatzaaien in onze App Store.” Cook raadt aan dat mensen het privacybeleid van elke app en elke website bekijken, gebruik maken van de opties om privé te browsen en eventueel cookies blokkeren. Ook raadt hij aan om je data te versleutelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2018, 20:40
Bron Bron Recode
Categorie Achtergrond
Onderwerpen facebook, privacy, tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.