Telegram verdwenen

Telegram-apps tijdelijk verdwenen uit de App Store [update]

De Telegram-apps zijn tijdelijk weggehaald uit de App Store. Het gaat volgens de makers om een 'klein probleem' dat spoedig zal worden opgelost. Update: de apps zijn inmiddels terug.

De apps van Telegram zijn tijdelijk niet te downloaden uit de App Store. Volgens oprichter Pavel Durov gaat het om een ‘minor issue’ en zullen de apps snel weer te downloaden zijn. De Android-apps van Telegram blijven wel gewoon beschikbaar.

Update 2 februari 10:00 uur: De Telegram-apps zijn weer terug.

Update 1 februari 13:00 uur: volgens Telegram-oprichter Pavel Durov zijn de apps weggehaald door Apple vanwege “ongewenste content”. Durov schrijft

Hieronder volgt ons originele bericht:

Zowel de normale Telegram-app als de snellere variant Telegram X zijn tijdelijk verdwenen uit de App Store. De makers hebben geen opheldering gegeven wat het probleem is.

De apps verdwenen vlak na middernacht uit de App Store, zo merkten bezoekers van Reddit. Aanvankelijk leek het erop dat Telegram de normale app voor iedereen zou willen vervangen door de Telegram X-app, maar dat zou onlogisch zijn. Deze snellere variant van de Telegram-app bevat nog niet alle functies van zijn voorganger. De app is gebouwd met Apple’s programmeertaal Swift.

Telegram X

Het verdwijnen van de iOS-apps viel samen met het verschijnen van een blogposting op het Telegram-blog, waardoor sommige mensen een verband dachten te zien. Maar dat blijkt niet zo.

Telegram zegt er zelf over:

This app is experimental and may or may not eventually replace the existing official app. But even if it doesn’t, it will speed up the development of Telegram by allowing us to quickly test new approaches and technologies.

Telegram-berichten gewoon te gebruiken

Je moet het dus vooral zien als een app waarmee Telegram allerlei nieuwe technieken kan testen, die meteen ook voor de community beschikbaar zijn. Je kunt beide apps naast elkaar installeren op je iPhone, zodat je altijd een terugvalmogelijkheid hebt als de experimentele app het niet doet. De X staat dan ook waarschijnlijk voor ‘eXperimenteel’ en verwijst niet zozeer naar de iPhone X.

Terwijl de apps zijn verdwenen uit de App Store kun je Telegram natuurlijk gewoon blijven gebruiken. Er is geen sprake van een storing bij de berichtendienst zelf.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 februari 2018, 10:22
Categorie Apps
Onderwerpen app store, telegram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.