Telegram X op iPhone X

Telegram X: speciale Telegram-versie voor de iPhone X is vlotter en zuiniger

Telegram X is een speciale versie van de Telegram-app, gemaakt voor de iPhone X. De officiële app bevat donkere thema's en achtergronden, reageert vlotter en is energiezuiniger.

De ontwikkelaars van Telegram hebben een speciale versie van de Telegram-chatapp uitgebracht, zo ontdekte iCulture-lezer @mhoutman. De makers hebben zelf nog geen aankondiging gedaan via hun blog of Twitter-account. De app is geoptimaliseerd voor de iPhone X en is ontwikkeld met Apple’s programmeertaal Swift. Door Telegram X vanaf de grond opnieuw te ontwikkelen is het gelukt om de app vloeiender en energiezuiniger te maken. Ook zitten er nieuwe functies in, zoals personalisatie met thema’s.

Telegram X: speciaal voor iPhone X

De ontwikkelaars van Telegram zijn er altijd vlot bij met nieuwe functies, maar een aparte versie voor de iPhone X is op z’n zachtst gezegd verrassend. Deze nieuwe X-versie zal naast de normale versie bestaan en het gaat om een officiële versie, gemaakt door hetzelfde team. Je hoeft dus niet bang te zijn dat het een kloon is, die erop uit is om je gegevens te stelen.

Telegram X op iPhone X

Het lijkt er overigens op, dat de makers hebben voortgebouwd op een al bestaande app, namelijk Telegram HD. In ons geval stond er een ‘wolkje’ bij het downloaden van de app, als teken dat we deze al eerder gedownload hadden. Telegram lijkt de al langer bestaande HD-versie die voor de iPad was ontwikkeld te hebben vervangen door deze gloednieuwe X-versie, die trouwens ook op de iPad te gebruiken is.

Telegram X is sneller

Bij het openen van de app merk je meteen dat de animaties vloeiender gaan en dat je minder lang hoeft te wachten op het laden van info. Vergeleken met de normale versie van Telegram is op de iPhone X meteen het verschil te merken. Of de app ook daadwerkelijk energiezuiniger is, zal zich de komende dagen moeten uitwijzen.

Telegram X thema's

Je kunt kiezen uit vier kleurthema’s: twee lichte, twee donkere. Zeker bij de iPhone X zullen de donkere thema’s extra energie besparen vanwege de OLED-technologie. Verder kun je de achtergrond aanpassen en de lettergrootte. Er is nog geen Apple Watch-app beschikbaar, maar dat volgt hopelijk binnenkort.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.