Sygic GPS werkt vanaf nu met CarPlay

Sygic beloofde afgelopen zomer al ondersteuning voor CarPlay. Die kwam er ook, maar in de vorm van de los verkrijgbare app Auto Navigation, die je niet als reguliere navigatie-app kunt gebruiken. Vandaag maakt Sygic de belofte goed door als nog de Sygic GPS-app te voorzien van CarPlay-ondersteuning.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eerlijk gezegd moesten we wel even goed kijken, hoe het nu eigenlijk zit met deze CarPlay-ondersteuning. In ons overzicht van CarPlay navigatie-apps staat al sinds oktober 2018 dat er ondersteuning voor CarPlay is. Maar het gaat daarbij niet om de reguliere app Sygic GPS, maar om een aparte app die je als bron voor CarPlay kunt gebruiken. Sygic is een populaire keuze voor mensen die eenmalig willen betalen voor een navigatie-app. Nadat Navigon is gestopt en TomTom is overgestapt van een eenmalig bedrag naar een abonnementenmodel is Sygic nog de enige speler die voor een klassiek afrekenmodel kiest: eenmalig betalen en vanaf dat moment kun je de app onbeperkt gebruiken.


De update wordt momenteel beschikbaar gesteld via een gefaseerde uitrol. Nog maar een beperkte groep gebruikers kan er daardoor gebruik van maken. Je moet hiervoor de app-update handmatig uitvoeren. iCulture-lezers Niels en Maarten attendeerden ons alvast op de beschikbaarheid van CarPlay.

Sygic GPS met CarPlay

Sygic GPS is offline te gebruiken en heeft een lange geschiedenis. Het was de eerste navigatie-app die op de iPhone te gebruiken is. Je kunt deze app offline gebruiken, krijgt meldingen voor flitsers en snelheidslimieten, een rijstrookassistent, verkeersinformatie en meer. De CarPlay-ondersteuning zou het helemaal af hebben gemaakt, maar helaas moesten de fans nog geduld hebben. Tot vandaag, want de update staat nu in de App Store. Maar het gaat je wel extra geld kosten.

Sygic GPS CarPlay update

Om gebruik te maken van CarPlay betaal je als bestaande gebruiker 40 euro. Installeer je de app nieuw, dan krijg je voor €49,99 de mogelijkheid om een pakket met ‘Wereld, Verkeer en CarPlay’ af te sluiten. Voor alleen ‘Wereld en Verkeer’ betaal je €19,99. Je krijgt voor dit geld levenslang gratis updates.

Wil je liever de speciale Sygic Car Navigation-app gebruiken, dan kan dat ook. Deze is bedoeld voor navigatiesystemen van auto’s zoals Ford, Honda (en andere merken) of de aftermarket-inbouw van Pioneer. Je kan deze Sygic-app zeven dagen lang gratis gebruiken. Wil je Premium blijven gebruiken, dan betaal je eenmalig €79,99. Je krijgt dan levenslange kaartenupdates, file-informatie en flitswaarschuwingen. Voor mensen die al voor Sygic GPS hebben betaald is deze optie minder ideaal omdat je dan tweemaal betaalt.

Bekijk ook

iCulture vergelijkt: Navigeren met CarPlay, deze navigatie-apps zijn onze favoriet

Dankzij CarPlay kun je makkelijk navigeren met apps via het scherm in je auto. Welke CarPlay navigatie-apps zijn er en welke functies ondersteunen ze? In deze gids zetten ze voor je op een rijtje en vergelijken we de CarPlay navigatie-apps.

Met dank aan tipgevers Maarten en Niels!

CarPlay

Apple CarPlay zorgt ervoor dat je allerlei belangrijke iPhone-functies veilig kunt gebruiken in de auto. Je kan ermee navigeren, muziek bedienen, bellen en meer. Er zijn diverse apps voor CarPlay beschikbaar, waaronder WhatsApp op CarPlay, Spotify en Google Maps. Haal meer uit CarPlay met deze tips en apps! Voor 2023 werkt Apple aan de volgende generatie CarPlay, waarbij alle schermen van een auto (indien aanwezig) aangestuurd en aangepast kunnen worden.

CarPlay

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.